Tijdens één van mijn online surfsessies kwam ik laatst een recept tegen voor quesadilla’s. Het recept sprak me niet zo aan maar ik realiseerde me wel dat het alweer even geleden was dat ik zelf quesdilla’s had gemaakt. Aangezien ik in de berging nog wat blikken bonen had staan, besloot ik te kijken of ik daar iets mee kon. Met wat ingrediënten uit de koelkast erbij maakte ik uiteindelijk avocadoquesadilla’s met groenten en hummus, onwijs lekker! Beide misten we het vlees niet maar Tim gaf wel aan wat kaas te missen. Zelf vond ik het geheel al romig genoeg door toevoeging van de avocado en hummus, maar mocht je het qua smaak lekker vinden dan kun je de quesadilla’s uiteraard nog iets meer aankleding met een handje geraspte kaas.

Avocadoquesadilla's met groenten en hummus

Avocadoquesadilla's met groenten en hummus

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Avocadoquesadilla's met groenten en hummus
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
3personen personen
Ingrediënten:
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika in kleine blokjes
  • 1/2 courgette in kleine blokjes
  • 2 tomaten in blokjes
  • 200 gr zwarte bonen afgespoeld en uitgelekt
  • 200 gr kidneybonen afgespoeld en uitgelekt
  • 200 gr kikkererwten afgespoeld en uitgelekt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper en zout
  • sap van 1/2 citroen
  • 6 grote tortillawraps
  • 1 avocado fijngeprakt
  • hummus
Bereidingswijze:
  1. Fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie aan tot het goed begint te geuren. Voeg vervolgens de rode paprika en courgette toe tot de paprika zacht wordt.
  2. Doe de tomaten, bonen en kikkererwten bij de andere ingrediënten in de pan en voeg hier de kruiden en specerijen aan toe. Schep het geheel goed om en laat 10 - 15 minuten verwarmen tot de tomaat uit elkaar is gevallen.
  3. Breng de groentemix op smaak met citroensap, peper en zout.
  4. Smeer één helft van de tortillawraps in met hummus en de andere helft met avocado. Schep wat van de groentemix op één helft van de tortillawrap en vouw de andere helft eroverheen.
  5. Bak de quesadilla's in een droge pan tot de tortillawrap bruin begint te kleuren en aan weerszijden lekker knapperig is.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.