Toen Tim en ik een paar weken geleden wakker werden op zondagochtend bedachten we dat we wel zin hadden in een lekker ontbijtje. Nu is dat altijd vrij lastig want hier in Apeldoorn kun je op zondagochtend niet zo snel ergens heen om ingrediënten te halen voor een lekker ontbijt en echte ontbijttentjes zijn hier ook nauwelijks. Ik bedacht me dat ik wel pannenkoeken kon maken en met het moment dat ik dit uitsprak, bedacht ik me dat het nog leuker zou zijn als ik wafels zou bakken. Er staat een wafelijzer te verstoffen in de trapkast en ik vond het wel eens tijd om die weer te gebruiken. Daar kwam bij dat we ook nog bananen hadden liggen die echt op moesten en daarom besloot ik de klassieke banaan-pindakaascombinatie te verwerken in wafels. Op Instagram deelde ik deze Banaan-pindakaaswafels en er werd zó vaak gevraagd of ik het recept op OMF wilde delen, dat ik besloot de wafels nog een keer te maken maar dan met camera aan. Klaar voor? Komt ‘ie!

Oja, en mocht je nou denken ’10 wafels? Die krijg ik niet op!’, je kunt het beslag prima een nachtje in de koelkast laten staan voor de volgende dag of je bakt de wafels af en bewaart deze vervolgens in een ziplockbag buiten de koelkast. Krik ze de volgende dag even op in de pan of oven en ze zijn weer prima te eten.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Banaan-pindakaaswafels

Banaan-pindakaaswafels

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Banaan-pindakaaswafels

Banaan-pindakaaswafels
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
10stuks stuks
Ingrediënten:
  • 100 gr bloem
  • 1 el kristalsuiker
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 100 gr creamy pindakaas
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 175 ml volle melk
  • 1 rijpe banaan
  • snuf zout
Bereidingswijze:
  1. Verwarm je wafelijzer volgens de instructies. Je moet zelf maar kijken wat je de fijnste stand vindt om te bakken! Ik had mijn wafelijzer op zijn heetst gezet en dat werkte prima en super snel.
  2. Prak voor het beslag de banaan tot een papje. Het hoeft niet helemaal gepureerd te worden maar zorg ervoor dat grove stukken niet meer zichtbaar zijn.
  3. Voeg vervolgens het ei, de zonnebloemolie, pindakaas, suiker en volle melk toe. Klop het geheel even met een garde tot de ingrediënten zijn vermengd.
  4. Voeg dan de droge ingrediënten aan het beslag toe en roer dit met een garde tot een beslag dat dikker is dan pannenkoekbeslag.
  5. Schep met een soeplepel steeds een halve lepel van het beslag in per vormpje in het wafelijzer. Het ijzer zorgt er vanzelf wel voor dat het beslag wordt verspreid, dit hoef je dus niet te doen.
  6. Doe het wafelijzer dicht en bak de wafels in 4 - 5 minuten goudbruin en gaar.
  7. Serveer de wafels als ze lauwwarm zijn en desgewenst met maply syrup, extra banaan en extra pindakaas.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.