Bananabread havermout

Ik heb het meerdere malen geprobeerd maar ik ben gewoon niet zo’n fan van havermout. En ik geloof dat ik daar een van de weinige in ben. Ik weet dat vriendinnetje Nanda een tijdlang dagelijks heeft ontbeten met havermout en voor Tim maak ik het ook iedere ochtend klaar. Ik snap het hele aantrekkelijke er wel aan hoor. Het is snel klaar natuurlijk, maar ook enorm vullend. Op een kommetje havermout kom je prima de ochtend door. Daarnaast is het ook nog eens gezond, hoe fijn wil je het hebben! Om het voor mezelf toch nog een beetje aantrekkelijk te maken maak ik er graag een klein feestje van. Zoals met deze bananabread havermout. Bomvol smaak, lekker zoet en toch gezond.

Bananabread havermout

Bananabread havermout

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Bananabread havermout

2.19 van 11 stemmen

Bananabread havermout

Porties1 persoon

Ingrediënten

  • 25 gr havermout
  • 150 ml amandelmelk
  • 1 banaan in plakjes
  • 30 gr gebrande amandelen
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1/2 el honing

Instructies

  • Doe de havermout samen met het amandelmelk in een steelpannetje. Voeg de banaan, een deel van de amandelen en het kaneelpoeder toe. Breng het geheel aan de kook.
  • Kook de havermout in 5-8 minuten op middelhoog vuur tot de havermout het grootste deel van de melk heeft opgenomen of tot de havermoutpap naar jouw smaak dik genoeg is.
  • Schep de bananabread havermout in een kommetje. Garneer met een paar plakjes banaan, de overige amandelen, de honing en een extra snuf kaneel.

Join the Conversation

  1. Lieve says:

    Hallo Sabine,
    ik ben ook helemaal geen fan van havermout; niet overnight en niet warm. Omdat ik bij jou al zo veel lekkere recepten heb gezien ga ik dit zeker een kans geven. De allerbeste wensen, ook voor de baby.

    1. Sabine Author says:

      Dankjewel!

  2. Lekker hoor!
    Hier wel een fan :) . Ik maak vaak 4 porties ineens in de slowcooker. Wordt het super romig van, en scheelt ’s ochtends tijd, want hoeft alleen nog warm gemaakt te worden in de magnetron.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close