Ik heb het meerdere malen geprobeerd maar ik ben gewoon niet zo’n fan van havermout. En ik geloof dat ik daar een van de weinige in ben. Ik weet dat vriendinnetje Nanda een tijdlang dagelijks heeft ontbeten met havermout en voor Tim maak ik het ook iedere ochtend klaar. Ik snap het hele aantrekkelijke er wel aan hoor. Het is snel klaar natuurlijk, maar ook enorm vullend. Op een kommetje havermout kom je prima de ochtend door. Daarnaast is het ook nog eens gezond, hoe fijn wil je het hebben! Om het voor mezelf toch nog een beetje aantrekkelijk te maken maak ik er graag een klein feestje van. Zoals met deze bananabread havermout. Bomvol smaak, lekker zoet en toch gezond.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Bananabread havermout

Bananabread havermout

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Bananabread havermout

Bananabread havermout
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 1
Jij:
Stem op dit recept!
1persoon persoon
Ingrediënten:
  • 25 gr havermout
  • 150 ml amandelmelk
  • 1 banaan in plakjes
  • 30 gr gebrande amandelen
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1/2 el honing
Bereidingswijze:
  1. Doe de havermout samen met het amandelmelk in een steelpannetje. Voeg de banaan, een deel van de amandelen en het kaneelpoeder toe. Breng het geheel aan de kook.
  2. Kook de havermout in 5-8 minuten op middelhoog vuur tot de havermout het grootste deel van de melk heeft opgenomen of tot de havermoutpap naar jouw smaak dik genoeg is.
  3. Schep de bananabread havermout in een kommetje. Garneer met een paar plakjes banaan, de overige amandelen, de honing en een extra snuf kaneel.

2 reacties

  1. Lieve

    Hallo Sabine,
    ik ben ook helemaal geen fan van havermout; niet overnight en niet warm. Omdat ik bij jou al zo veel lekkere recepten heb gezien ga ik dit zeker een kans geven. De allerbeste wensen, ook voor de baby.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.