Banana-cheesecakebread met cranberries
Banana-cheesecakebread met cranberries
Banana-cheesecakebread met cranberries
Banana-cheesecakebread met cranberries
Porties
1cake
Porties
1cake
Ingrediënten
Voor het bananabread:
  • 2 rijpe bananengeprakt tot een papje
  • 1 ei
  • 60milliliter zonnebloemolie
  • 50gram kristalsuiker
  • 1theelepel vanille-aroma
  • 125gram bloem
  • 1theelepel bakpoeder
  • snuf zout
Voor de cheesecakevulling:
  • 1 ei
  • 120gram naturel roomkaas
  • 50gram kristalsuiker
  • 3eetlepels bloem
  • handvol verse cranberries
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakeblik goed in. Bekleed hem eventueel met een vel bakpapier zodat je zeker weet dat de cake straks goed uit de vorm komt.
  2. Klop voor het bananabread de geprakte bananen samen met het ei, de zonnebloemolie, kristalsuiker en vanille-aroma even op. Voeg vervolgens de bloem, het bakpoeder en het snufje zout toe. Spatel dit tot een egaal beslag.
  3. Doe alle ingrediënten voor de cheesecakevulling met uitzondering van de cranberries bij elkaar in een kom en klop dit tot een romig mengsel. Schep vervolgens de cranberries door het beslag.
  4. Schep de helft van het beslag voor bananabread in de cakevorm. Schenk hier de cheesecakevulling bovenop en verspreid deze voorzichtig met een spatel over het cakeblik. Schep het restant van het bananabreadbeslag op de cheesecakevulling. Strijk de bovenkant glad.
  5. Bak het banana-cheesecakebread in het midden van de oven in 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem in plakken snijdt en serveert.