Bananabread is voor veel mensen dé gezonde snack to go. En dat snap ik, wat ik echter altijd een nadeel vind is dat bananenbrood a. vaak met amandelmeel wordt gemaakt en ik dus zo’n heel brood/cake in mijn eentje moet opeten in verband met Tim zijn notenallergie en b. dat zo’n brood onwijs snel overstuur gaat of uitdroogt op het moment dat er eenmaal een plakje vanaf is gesneden. En die twee problemen los ik op met deze bananabread muffins. Gemaakt met volkorenbloem in plaats van amandelmeel en in plaats van een grote cake maak ik allemaal kleintjes. Een stuk makkelijker om mee te nemen, Tim kan ze eten en dan zijn ze ook nog eens hartstikke lekker. Win win toch?


Klik hier als je de video niet kunt zien

Bananabread muffins

Bananabread muffins

Bananabread muffins
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
9stuks stuks
Ingrediënten:
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 50 ml olie
  • 125 gr volkorenbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl cacaopoeder of kaneel
  • 50 gr honing
  • snuf zout
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffinvorm goed in met een beetje olie.
  2. Breek de bananen in stukjes en prak ze met behulp van een vork tot een papje.
  3. Voeg de eieren aan de bananen toe en klop dit op.
  4. Doe vervolgens alle andere ingrediënten in de kom en spatel dit tot een beslag. Zorg ervoor dat de ingrediënten gemengd zijn, klontvrij lukt door de banaan niet.
  5. Spatel de cupjes van de muffinvorm voor 3/4 vol.
  6. Bak de bananabread muffins in het midden van de oven in 20 minuten gaar.
  7. Bewaar de bananabread muffins afgedekt buiten de koelkast.

10 reacties

  1. Dorien

    Oh wat lekker weer :)
    Wat ik vaak doe, is dat ik een groot bananabread in plakjes snijdt en dan invries.
    Zo kunnen ze niet uitdrogen :)
    Maar dit is eigenlijk nog wel handiger, helemaal niet aan gedacht
    Ik vind amandelmeel niet zo lekker erin dus gebruik vaak speltmeel, maar dit is ook een optie!

    Beantwoorden
  2. Annik

    super lekker en super snel klaar! ik heb er nog chocoladeschilfers onder gemengd…zalig, dank voor het fijne recept!

    Beantwoorden
  3. Josie

    Kun je toevallig van dit recept ook één brood kunnen maken in een cakevorm? Zo ja, weet je of er dingen anders moeten qua baktijden of ingrediënten? Ik heb de muffins al vaak gemaakt en ze zijn super lekker!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.