Vlak na het Pop-Up Cheesecakecafé had ik nog een aantal leftover ingrediënten in mijn koelkast waar ik echt iets mee moest maken. Eén van die dingen was 1,5 kilo roomkaas. Nu was het makkelijk geweest om gewoon weer cheesecake te maken maar heel eerlijk, na 118 cheesecakes had ik daar even genoeg van – haha. In onze fruitschaal lagen ook wat bananen te verpieteren en de logische oplossing was natuurlijk om daar dan ook iets mee te doen. Ik had wel zin in bananabread maar dan niet per se in de standaard variant die je met twee vingers in de neus kunt maken. Ooit maakte ik voor OMF al eens een bananenbrood met roomkaasvulling en dat besloot ik nu ook weer te doen. Ik gebruikte mijn pumpkin spices om het geheel een herfstig tintje te geven en het resultaat is overheerlijk. Een echt herfstig bananenbrood, lekker klef en heerlijk als snack voor onderweg of als plak cake bij de koffie. En ik was weer wat van de voorraad roomkaas kwijt, hoera!

Net zoals bij cheesecakes maakt het niet heel erg veel uit welk merk roomkaas je gebruikt. Voor het maken van cheesecake zweer ik bij de naturel roomkaas van Lidl (merk Goldessa), maar nu had ik toevallig nog een rol MonChou liggen die ik voor dit bananenbrood gebruikte.

Bananenbrood met pumpkin spice roomkaasvulling

Bananenbrood met pumpkin spice roomkaasvulling

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Bananabread met pumpkin spice roomkaasvulling
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
16plakken plakken
Ingrediënten:
  • Voor het bananenbrood:
  • 1 ei
  • 100 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gr kristalsuiker
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 50 gr crème fraiche
  • 2 tl vanille-aroma
  • 2 grote overrijpe bananen
  • 150 gr bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 tl pumpkin spice
  • snuf zout
  • Voor de roomkaasvulling:
  • 1 ei
  • 125 gr naturel roomkaas
  • 50 gr kristalsuiker
  • 3 el bloem
  • 1 tl pumpkin spice
  • 1 el crème fraiche
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakevorm van 30cm goed in. Bekleed hem desnoods met een vel bakpapier.
  2. Prak de bananen met een vork tot een papje en voeg hier het ei, de suikers, zonnebloemolie en crème fraîche aan toe. Klop het geheel met een garde even kort op tot een egaal papje.
  3. Doe vervolgens alle andere ingrediënten in de kom en spatel het geheel tot een beslag.
  4. Schep de helft van het bananenbrood-beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
  5. Klop voor de roomkaasvulling alle ingrediënten op tot een egaal beslag. Schep het beslag over het bananebrood-beslag in de cakevorm.
  6. Schep tot slot de rest van het bananenbrood-beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
  7. Bak het bananenbrood in het midden van de oven in 60 minuten gaar. Dek de cake halverwege de baktijd af met aluminiumfolie om te voorkomen dat hij aan de bovenkant verbrandt.
  8. Laat het bananenbrood helemaal afkoelen en snijd hem vervolgens in plakken. Bewaar de plakken cake in een tupperware-bakje in de koelkast.

7 reacties

  1. Anne-Marie

    He, ik heb zojuist dit bananenbrood gemaakt. Heb hem af laten koelen en gesneden. Bij mij is de roomkaas echt perfect in het midden gebleven. Maar het brood zelf is nog best kleffig.. Enig idee hoe dat kan?

    Beantwoorden
      • Anne-Marie

        hij was echt nog een beetje ‘rauwig’. Niet de laag boven de roomkaas maar de laag onder de roomkaas. Op jouw foto zie ik de roomkaas veel lager zitten. Is dat zo gezakt of is jouw onderste laag bijvoorbeeld niet zo hoog? Wil hem deze week nog een keer maken want hij was qua smaak echt heel erg lekker!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.