Trossen bananen gaan er hier in huis doorheen, iedere week misschien wel 2 of 3. Ik combineer ze maar al te graag met een lik pindakaas op een boterham of rijstwafel maar ik bak er vooral veel mee. Zo’n 1 á 2 keer per week schuif ik een bananenbrood in de oven want als bananen rijp zijn, dan is dit dé manier om er vanaf te komen. Meestal koop ik juist daarom ook zoveel bananen, dan heb ik een voorraadje die lekker rijp mag worden zodat ik weer kan bakken.

Guilty

Maar nu wilde ik er eens een lekkere cake mee maken, eentje die de smaak van banaan heeft maar die ook vol met witte chocolade zit. Want die twee zijn een goede combi. Zo gezegd zo gedaan en stond ik deze cake om half 1 ’s nachts nog te maken want wat in mijn hoofd zit, moet er soms direct uit. En als het dan over bakken gaat, dan sta ik zo in de keuken hoor, geen probleem.

Topping

De volgende ochtend maakte ik deze cake af, en dat kan maar op 1 manier als het aan mij ligt; met een dikke laag monchou er overheen. Gemengd met boter, poedersuiker en uiteraard banaan. Ik geloof dat ik inclusief de banaan voor de foto (die ik uiteindelijk toch niet heb gebruikt), een hele tros bananen heb gebruikt om deze zoete bom te fabriceren. Maar ik kan je wel vertellen dat hij goed gelukt is. Voor de bananenliefhebbers!

 

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Bananencake met witte chocolade
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Ingrediënten:
  • Cake
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 3 bananen rijp en geprakt
  • 250 gram witte chocolade
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • Topping
  • 100 gram MonChou
  • 100 gram poedersuiker
  • 75 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 2 bananen rijp, 1 geprakt en 1 in schijfjes
Bereidingswijze:
Cake
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt 100 gram witte chocolade au bain marie.
  3. Mix ondertussen de basterdsuiker met de roomboter tot een romig geheel. Voeg hierna de eieren en langzaam het zelfrijzend bakmeel toe terwijl je mixt. Blijf mixen tot er een mooi beslag ontstaat.
  4. Voeg de gesmolten chocolade toe, samen met de geprakte bananen en het vanille-aroma. Mix nog even goed door.
  5. Hak 100 gram witte chocolade in stukjes en roer door het beslag.
  6. Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en zet in de oven voor 45 minuten.
Topping
  1. Mix de monchou met de poedersuiker, roomboter en geprakte banaan tot een gladde massa. Zodra de cake is afgekoeld kun je deze topping op de cake smeren.
  2. Maak de cake mooi met de plakjes banaan en schaafsel van de overige 50 gram chocolade.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.