Beenham uit de slowcooker met mosterdglazuur
Beenham uit de slowcooker met mosterdglazuur
Beenham uit de slowcooker met mosterdglazuur
Beenham uit de slowcooker met mosterdglazuur
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 1 beenham600 gram
  • 4 kruidnagels
  • 50ml whiskey
  • 2el dijonmosterd
  • 1el honing
  • peper en zout
Instructies
  1. Steek de kruidnagels aan de bovenkant van de beenham in het vlees.
  2. Schenk de whiskey in de pot van de slowcooker (dit zorgt straks voor een licht rokerig smaakje aan de ham) en leg de beenham met de kruidnagels naar boven in de pot.
  3. Roer de dijonmosterd en honing door elkaar tot een glad glazuur.
  4. Strooi flink wat peper en zout over de beenham en schenk het mosterdglazuur over de bovenkant van de ham.
  5. Zet de slowcooker op standje low en gaar de beenham in 2,5 – 3 uur. De kerntemperatuur van het vlees moet op 65°C liggen, check na 2 uur ieder kwartier/half uur of het vlees al zover is.
  6. Draai de slowcooker uit zodra de ham de juiste temperatuur heeft bereikt en serveer de beenham direct of houd hem warm met behulp van de warmhoudstand als jouw slowcooker deze heeft.