Ik heb ooit eens een poging gedaan tot het maken van een bloemkool pizzabodem en dat vond ik op zijn zachtst gezegd geen succes. Wat er uiteindelijk overbleef uit die enorme bloemkool vond ik teleurstellend en de smaak viel ook nog eens tegen. Doen we nooit meer. Maar, couscous daarentegen is er heel goed en makkelijk van te maken én ook nog eens heel erg lekker. Het is even een hakwerkje maar als je de stronken vervolgens in etappes in de foodprocessor stopt, heb je binnen no time een grote schaal vol. Bij mij in de keuken is het inmiddels een favorietje geworden want couscous at ik al graag en met deze variant heb je ook nog eens dírect een smak groenten binnen. De boel tot een lekker gerecht omtoveren? Een kwestie van de couscous opbakken met wat kruiden en er nog wat passende ingrediënten aan toevoegen. Met o.a. tijm, rode ui, gegrilde aubergine, geroosterd amandelschaafsel en pittige humus maakte ik dit bordje avondeten. Lekker voor een doordeweekse dag!


BloemkoolCousCous met Gegrilde Aubergine
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
2-3personen personen
Ingrediënten:
  • 1/2 bloemkool
  • 75 gram amandelschaafsel
  • 1 flinke aubergine in halve plakken
  • 1 el olijfolie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 5-8 tl verse tijm fijngehakt
  • peper
  • zout
  • een paar el pikante humus
  • fetablokjes hoeveelheid is naar smaak
Bereidingswijze:
  1. Hak de bloemkool in kleine stukken en maal in etappes tot couscous in een foodprocessor. Zet apart.
  2. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan en zet het amandelschaafsel vervolgens apart.
  3. Grill de plakken aubergine in een grillpan aan beide kanten. Leg alle gegrilde plakken op een bord en zet apart.
  4. Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg de bloemkoolcouscous toe en bak voor 10 minuten. Roer regelmatig door en voeg ondertussen de tijm, peper en zout toe.
  5. Voeg de halve plakken aubergine toe en roer goed door de couscous heen, zorg dat alles warm is. Voeg op het laatst het amandelschaafsel (houd een beetje apart voor de garnering) toe en roer nog even goed door.
  6. Serveer de bloemkoolcouscous met een flinke eetlepel pikante humus en fetablokjes. Strooi nog een beetje van het amandelschaafsel over het geheel heen.

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.