BloemkoolCousCous met Gegrilde Aubergine
BloemkoolCousCous met Gegrilde Aubergine
Porties
2-3personen
Porties
2-3personen
Ingrediƫnten
  • 1/2 bloemkool
  • 75gram amandelschaafsel
  • 1flinke auberginein halve plakken
  • 1el olijfolie
  • 1 rode uigesnipperd
  • 5-8tl verse tijmfijngehakt
  • peper
  • zout
  • een paarel pikante humus
  • fetablokjeshoeveelheid is naar smaak
Instructies
  1. Hak de bloemkool in kleine stukken en maal in etappes tot couscous in een foodprocessor. Zet apart.
  2. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan en zet het amandelschaafsel vervolgens apart.
  3. Grill de plakken aubergine in een grillpan aan beide kanten. Leg alle gegrilde plakken op een bord en zet apart.
  4. Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg de bloemkoolcouscous toe en bak voor 10 minuten. Roer regelmatig door en voeg ondertussen de tijm, peper en zout toe.
  5. Voeg de halve plakken aubergine toe en roer goed door de couscous heen, zorg dat alles warm is. Voeg op het laatst het amandelschaafsel (houd een beetje apart voor de garnering) toe en roer nog even goed door.
  6. Serveer de bloemkoolcouscous met een flinke eetlepel pikante humus en fetablokjes. Strooi nog een beetje van het amandelschaafsel over het geheel heen.