Ieder gerecht waarin de smaakcombinatie BLT (bacon, lettuce, tomato) naar voren komt is voor mij een instant hit. Er is een reden voor dat de combinatie zo vaak wordt gemaakt natuurlijk, die drie ingrediënten smaken namelijk gruwelijk lekker zo bij elkaar. Járen geleden maakte ik al eens een BLT pastasalade, een salade die ik zelf ook echt eens vaker moet maken, vandaag deel ik het super simpele recept voor BLT salade met ciabattacroutons. Ik koop letterlijk nooit croutons uit de supermarkt, vind ze namelijk niets aan. Zo hard, zo smakeloos, nee… brr. Veel lekkerder is het om zelf croutons te maken en ik doe dit altijd in de koekenpan en met vers brood. Op deze manier wordt de buitenkant van de croutons namelijk licht knapperig terwijl de binnenkant nog super zacht en smaakvol is. Mijn favoriete brood om croutons mee te maken is denk ik toch wel een Italiaanse bol, maar werkelijk met ieder broodsoort kun je wel croutons maken.

Ik heb even getwijfeld of ik dit ‘recept’ wel moest delen want het is denk ik een van de simpelste salades die ik ooit heb gemaakt, maar juist voor een doordeweekse dag zijn die makkelijke maaltijden heel fijn dus ach, vooruit dan maar.

BLT salade met ciabattacroutons

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


BLT salade met ciabattacroutons
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 2 mini kropjes Romaine sla
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 2 tomaten in grove stukken
  • 1 rode ui in dunne halve ringen
  • 125 gr ciabatta
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie + extra vergine
  • citroensap
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Snijd de Romaine sla in reepjes en was deze grondig onder de koude kraan. Laat de sla goed uitlekken en verdeel deze vervolgens over de borden.
  2. Bak ondertussen de spek in een droge koekenpan krokant en laat de spek uitlekken op keukenrol.
  3. Snijd de ciabatta in grove stukken en meng deze met de Italiaanse kruiden, een eetlepel olijfolie, peper en zout. Bak de ciabattacroutons in het achtergebleven vet van de spek tot de croutons aan de buitenkant knapperig zijn.
  4. Verdeel de tomaten, rode uiringen, ciabattacroutons en knapperige plakjes spek over de sla.
  5. Besprenkel de salade met extra vergine olijfolie, citroensap, peper en zout. De hoeveelheden zijn in dit geval naar smaak.
  6. Schaaf met een kaasschaaf dunne plakjes van de Parmezaanse kaas en strooi deze als laatste over de BLT salade.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.