Ik ben gek op de Tex Mex keuken, een mixje tussen de Texaanse en Mexicaanse keuken. In deze keuken worden vrijwel alleen ingrediënten gebruikt die ik heel erg lekker vind. Bonen, mais, uien, tomaat… Als Viv en ik nacho’s op een menukaart zien staan worden die vrijwel altijd besteld en recepten voor taco’s heb je ook al veelvuldig voorbij zien komen hier op OMF. Dat de Tex Mex keuken heel gevarieerd is en op vrijwel ieder moment van de dag gegeten kan worden wil ik je laten zien met het recept dat ik vandaag met je deel. Ik maakte een Tex Mex Breakfast Burrito, een burrito die perfect is om te eten als ontbijt, knettertje vol met heerlijke ingrediënten. Als jij iemand bent die iedere ochtend maar met yoghurt of een boterham met kaas ontbijt weet ik zeker dat ik je met dit ontbijtrecept kan uitdagen om eens iets anders te maken, wellicht iets minder saai dan je normale ontbijtje.

Overigens hoef je niet bang te zijn dat je met het maken van deze burrito lang bezig bent, want dat is helemaal niet het geval. Met een aantal verse ingrediënten en de Tex Mex producten van Santa Maria staat de burrito zo op tafel. Ook fijn: maak hem eventueel de avond van te voren al en warm hem de volgende ochtend op in de oven, magnetron of in de pan. Dan kost het je ’s ochtends helemaal weinig tijd!

Tex Mex Breakfast Burrito

Santa Maria Tex Mex

In samenwerking met Santa Maria

Tex Mex Breakfast Burrito
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 2 stuks Santa Maria Tortilla's Original
  • 2 el Santa Maria Chunky Wrap Salsa
  • 2 grote plakken kaas
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 6 eieren
  • 1 el Santa Maria Burrito Seasoning Mix
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
Bereidingswijze:
  1. Verwarm een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de plakjes ontbijtspek knapperig. Laat ze uitlekken op een vel keukenrol.
  2. Klop de eieren samen met de Santa Maria Burrito Seasoning Mix op en maak hier in het achtergebleven vet van het spek roerei van.
  3. Smeer één kant van de Santa Maria Tortilla's in met de Santa Maria Chunky Wrap Salsa.
  4. Verdeel de plakjes kaas en ontbijtspek hier overheen.
  5. Snijd de tomaat en avocado in plakjes en verdeel deze over de tortilla's.
  6. Schep tot slot het gekruide roerei op de tortilla's.
  7. Rol de tortilla's stevig op en rol ze daarna in een vel aluminiumfolie. Snijd de Breakfast Burrito's doormidden en serveer direct of bewaar ze ongesneden in de koelkast.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.