Ik ben nog altijd een groot fan van de Hollandse pot. Gewoon zoals we het vroeger aten; aardappelen, vlees en groenten. Lekker simpel. Maar omdat het zo lekker is om te experimenteren in de keuken, ook met prima makkelijke maaltijden, heb ik die Hollandse pot bestaande uit aardappelen, broccoli en kip, in een ander jasje gegoten. Namelijk met lekkere rode aardappelen, malse kippendijen die ik flink gekruid heb, en een dikke laag cheddar eroverheen. Oké, op de foto zie je misschien niet een hele dikke laag cheddar, maar het is wel de bedoeling dat je dat doet als je dit recept maakt. Ik heb het bescheiden gehouden zodat je op de foto ook nog kon zíen, wat eronder die gele kaas verstopt zit. Dus, houd je niet in en maak deze makkelijke maar o zo lekkere maaltijd op een doordeweekse dag!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Broccoli met gekruide kip, aardappel en cheddar
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2-3personen personen
Ingrediënten:
  • 1 stronk broccoli in kleine stronkjes gesneden
  • 750 gram rode, vastkokende aardappelen schoongeboend en gehalveerd
  • 2 tl paprika kruiden smoke
  • 1/2 tl uipoeder
  • een flinke klont roomboter
  • 2 tenen verse knoflook geraspt
  • 5 gram verse tijm fijngehakt
  • 5 gram verse rozemarijn fijngehakt
  • peper
  • zout
  • 400 gram kipdijfiletreepjes
  • een blokje Cheddar (van de kaasafdeling)
Bereidingswijze:
  1. Kook de broccoli kort in een pan met water. Kook in een andere pan de stukken aardappel gaar. Giet allebei af en zet apart met een deksel op de pan.
  2. Verhit in een koekenpan de klont boter en wanneer de boter gesmolten is doe je de kipdijfiletreepjes in de pan. Voeg direct ook alle kruiden toe en roer totdat alle kip voorzien is van een laagje kruiden.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  4. Bak totdat de kip gaar is en doe de kip samen met de broccoli en stukken aardappel in een ovenschaal. Rasp de cheddar erover, zoveel als je wil. Zet voor een paar minuten in de oven, dit is alleen om de kaas te laten smelten.

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.