Het is inmiddels geen geheim meer dat ik wat vaker voor vegetarisch dan voor vlees probeer te kiezen en ja, dit betekent ook dat ik af en toe moet afwijken van mijn favoriete vleesgerechten. Pulled pork valt daar zeker onder, of ik het nou in de slowcooker maak of op de barbecue – heerlijk vind ik het. Gelukkig zijn er steeds vaker hele goede vegetarische alternatieven te vinden, zo ook bij Jumbo! Jumbo wil met de Veggie Chef producten inspelen op de steeds groter wordende ‘flexitariër’ groep en daar schaar ik mezelf momenteel wel onder. Om tegemoet te komen aan de steeds groter wordende vraag naar vleesvervangers, lanceerde Jumbo met Veggie Chef maar liefst 21 vegetarische en 19 veganistische producten en heeft daarmee de grootste huismerklijn aan vegetarische en veganistische producten van alle supermarkten – wow!

Ik had het voorrecht om te mogen koken met de nieuwe producten van Jumbo Veggie Chef en dit deed ik niet alleen. Volgers van de Jumbo Facebookpagina hadden namelijk de mogelijkheid om zich op te geven voor een wedstrijd met als prijs: koken met jouw favoriete foodblogger. Ik had de eer om met OMF-fan Carlijn in de keuken te staan en dat was onwijs gezellig. Samen maakten we een broodje vegetarische pulled pork waarvoor we de Pulled Veggie van Jumbo’s Veggie Chef gebruikten. Dit product is 100% plantaardig, een bron van vezels, eiwitrijk en vetvrij. Het eindresultaat is onwijs lekker geworden en we waren het er beiden over eens dat we het echte vlees geen seconde hebben gemist.

In onderstaande video laten we je zien hoe je zelf zo’n overheerlijk broodje vegetarische pulled ‘pork’ kunt maken en delen we het recept voor een eigengemaakte barbecuesaus en coleslaw.


Klik hier als je de video niet kunt zien

 

Broodje vegetarische pulled pork

Broodje vegetarische pulled pork

Broodje vegetarische pulled pork

In samenwerking met Jumbo

Broodje vegetarische pulled 'pork'
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2broodjes broodjes
Ingrediënten:
  • 2 van je favoriete broodjes
  • 1 pakje Jumbo Veggie Chef Pulled Veggie 240 gr
  • Voor de coleslaw:
  • 1 witte kool
  • 2 winterpenen
  • 150 gr mayonaise
  • 1 el zure room
  • 1 tl kristalsuiker
  • 2 el azijn
  • 1 el fijne mosterd
  • peper en zout
  • Voor de barbecuesaus:
  • 400 ml ketchup
  • 1 el Worcestershiresauce
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el mosterd
  • 1 el azijn
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uipoeder
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Begin met het maken van de barbecuesaus. Doe hiervoor alle ingrediënten in een pannetje bij elkaar en breng het al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat de saus 15 minuten zachtjes pruttelen. Laat de saus afkoelen terwijl je de rest van het broodje bereidt.
  2. Snijd voor de coleslaw de witte kool en winterpeen heel fijn. Raspen kan ook! Roer de overige ingrediënten door elkaar en schep deze door de fijngesneden kool en wortel. Breng de coleslaw op smaak met peper en zout.
  3. Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak hierin de pulled veggies tot ze warm zijn. Voeg 2-4 eetlepels van de barbecuesaus aan de pulled veggies toe en schep dit even goed om.
  4. Snijd de broodjes doormidden en beleg de onderkantjes met een flinke lepel coleslaw. Schep hier de barbecue pulled veggies op en serveer de broodjes direct.

Van de coleslaw en de barbecuesaus houd je ongetwijfeld iets over. Deze kun je allebei prima luchtdicht in de koelkast een paar dagen bewaren!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Miranda

    Hoi,

    Is de worcestershiresauce die je hebt gebruikt vegetarisch? In degene die ik je zit ansjovis.

    Beantwoorden
    • Sabine

      Als er ansjovis in zit is de Worcestershiresauce alsnog vegetarisch (= geen vlees), alleen niet veganistisch (= geen dierlijke producten).

      Beantwoorden
    • Sabine

      Je hebt gelijk, heel irritant hoe vegetarisch door iedereen anders wordt opgevat. Geen vlees wel vis, geen vlees, geen vis, wel gelatine/kaas… In ieder geval heb ik de Worcester gebruikt van Jumbo eigen merk en ik durf niet met zekerheid te zeggen of hier ansjovis in zit. De merken Sanchon en Bionova hebben in ieder geval vegetarische Worcestershiresauce maar die zijn vaak minder makkelijk in de reguliere supermarkt te verkrijgen.

      Beantwoorden
  2. Monique

    Even een kritische kanttekening. Deze ‘pulled Veggie’ bevat 1,5 g zout/100 gram. Als je met een verpakking van 240 gram twee broodjes belegd krijg je dus per persoon al 1,8 gram zout binnen! Tel daarbij nog het zout uit het broodje en uit de andere ingrediënten op (mayonaise, mosterd, ketchup, worcestershiresaus) en je krijgt dus een enorme hoeveelheid zout binnen. Niet echt gezond dus. Ik begrijp dat de fabrikant graag wil dat je zijn product promoot, maar ik vind dit niet heel fijn om binnen te krijgen.

    Beantwoorden
  3. Bram

    Beetje vreemd dat iemand die vegetarisch moet promoten er niets vanaf weet, je hebt namelijk diverse benamingen voor mensen die wel vis, of wel kip eten etc.
    Vegetarisch is geen vlees en geen vis dus zeker geen ansjovispasta die duidelijk in die worcestersaus zat die overigens NIET van Jumbo eigen merk was maar van Sarson’s.
    Zeggen dat een vegetarische vorm moeilijk verkrijgbaar is is ook onzin want een Eko Plaza heeft die uiteraard!
    Beetje meer research en simpel labels lezen lijkt me handig als je vegetarisch gaat promoten.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.