Buddha Bowl met Gebakken Spinazie en Misodressing
Buddha Bowl met Gebakken Spinazie en Misodressing
Porties
1bowl
Porties
1bowl
Ingrediënten
  • 1kleine zoete aardappelin kleine blokjes
  • 3el kikkererwtenschoongespoeld
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 1 beker quinoa
  • 1/2el chilisaus
  • 1el sesamolie
  • 1volle tl misopasta
  • 1el yoghurtmayonaise
  • een handje kastanjechampignons
  • een handje verse spinazie
  • 1/2 avocadoin kleine blokjes
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verdeel de zoete aardappel en de kikkererwten op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de twee ingrediënten apart van elkaar liggen. Bestrooi met wat olijfolie en peper en zout en schuif in de oven voor ongeveer een half uurtje. Hussel de kikkererwten halverwege even door elkaar zodat beide kanten van de erwten geroosterd worden. Klaar als de zoete aardappel gaar is, en de kikkererwten krokant zijn.
  3. Ondertussen kook je de quinoa zoals op de verpakking vermeld staat.
  4. Meng nu de chilisaus met de sesamolie, zet apart.
  5. Meng ook de misopasta met de yoghurtmayonaise. Zorg dat het een egaal geheel wordt. Leng eventueel aan met een beetje water (als je de smaak te sterk vindt, of liever een dunnere dressing hebt).
  6. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de champignons even kort op hoog vuur totdat ze een lekker gebakken kleurtje hebben.
  7. Doe hetzelfde met de spinazie, bak deze niet te lang want anders slinkt het teveel.
  8. Giet de quinoa af en meng met de misomayo.
  9. Voeg nu alles samen in een grote kom. Begin met de quinoa als basis en verdeel daarover alle andere ingrediënten.
  10. Serveer met wat chili/sesamdressing erover.