Buddhabowl met zoete aardappel en kikkererwten
Buddha Bowl met zoete aardappel en kikkererwten
Buddhabowl met zoete aardappel en kikkererwten
Buddha Bowl met zoete aardappel en kikkererwten
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
Voor de buddhabowl:
  • 1middelgrote zoete aardappelin blokjes
  • 1 rode uiin partjes
  • 1,5el balsamicoazijn
  • 200gr kikkererwtenuit blik
  • 1/2tl komijnpoeder
  • 1/4tl chilipoeder
  • 1/2tl knoflookpoeder
  • peper en zout
  • 250gr linzen/quinoamixvan Zonnatura
  • 2handenvol bladspinazie
  • 1 avocadoin plakjes
  • geroosterde sesamzaadjes
Voor de sesamdressing:
  • 2el mayonaise
  • 1tl sesamolie
  • 1teentje knoflookgeraspt
  • sap van 1/2 citroen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de zoete aardappel samen met de rode ui, de balsamicoazijn, wat olijfolie en peper en zout in een ovenschaal. Schep het geheel goed om.
  2. Rooster de zoete aardappel 25 minuten in het midden van de oven tot de aardappel zacht is geworden.
  3. Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de kikkererwten samen met het komijnpoeder, chilipoeder en knoflookpoeder tot de kikkererwten krokanter worden.
  4. Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  5. Schep de linzen/quinoamix in diepe kommen. Verdeel de geroosterde zoete aardappel, gebakken kikkererwten, bladspinazie en avocado over de kommen.
  6. Sprenkel de sesamdressing over de buddhabowls en garneer ze met geroosterde sesamzaadjes.
Notities

*Mocht je vlees aan dit gerecht willen toevoegen dan kan dit natuurlijk. Snijd 250gr kipfilet in blokjes en bak deze samen met wat peper en zout. Voeg dit toe aan de buddhabowl en halveer desnoods de hoeveelheid kikkererwten.