Een tijdje geleden deelde ik dit recept met jullie: pasta met spinazie, geitenkaas en champignons. Voor nog geen €2.50 toverde ik dit maaltje op tafel en deze budgetinspiratie bleek zeer welkom te zijn. Dat ik niet de enige ben die creatief om kan gaan met een klein budget bleek wel uit de resultaten van de #Dirkbesparen-challenge. Ik vroeg jullie als OMF volgers je op te geven voor deze challenge waarin supermarkt Dirk en ik jou uitdaagden om een super lekker budgetrecept te maken, en dan het liefst eentje met lekker veel groenten. En wow, wat zijn daar toffe creaties uitgekomen zeg! Naast de verschillende gerechten die door de OMF-insiders zijn gemaakt deel ik zelf ook nog een prettig budgetrecept met je.

Budget pasta met spinazie, champignons en geitenkaas

De pasta met spinazie, champignons en geitenkaas uit het vorige artikel, gemaakt met verse groenten van Dirk.

Ook voor dit recept deed ik de boodschappen bij Dirk. Mijn Calzone met gegrilde groenten bestaat voor het grootste deel namelijk uit verse groenten en daarvoor kun je prima terecht bij Dirk. De supermarkt heeft een groot assortiment aan verse groenten en fruit, dus misgrijpen kun je eigenlijk niet. Dit zul je zo ook zien in de receptinspiratie van de insiders, er zijn zoveel verschillende en (heerlijke) creaties gemaakt, jum.

Alle ingrediënten voor mijn recept heb ik bij Dirk gekocht. In totaal was ik voor dit recept het volgende kwijt:

  • Pizzadeeg incl. een potje tomatensaus: €2,49
  • Bol mozzarella: €0,89
  • 1 courgette: €0,69
  • 1 aubergine: €0,99
  • 1 gele paprika: €0,89

Knoflook en ui had ik nog in huis; ik ga er vanuit dat de meesten van jullie dit ook wel hebben dus die tel ik nu even niet mee. Deze Calzone is groot zat om met zijn drieën te eten, in totaal komen de kosten voor dit recept dan neer op €1,98 per persoon. Best een budgetmaaltje te noemen toch?

Pizza Calzone met gegrilde groenten

Insiders-creaties

Zoals ik al zei zijn de OMF insiders ook lekker aan de slag gegaan met verse groenten en fruit van Dirk. Mocht je nóg meer budgetinspiratie nodig hebben, dan volgen hieronder een paar bijzonder fijne gerechtjes.

Monique maakte een heerlijke quiche met broccolie, brie, kruiden en honing én een vers tomatensoepje voor €2,29 per persoon!

Ook maakte Monique deze meringue met kakifruit ‘nice cream’ met vers fruit van Dirk voor €1,39 per persoon – wat een geweldig dessert voor het kerstdiner!

Nathalie maakte gebakken appeltjes in karamelsaus met roomyoghurt en speculaas-notenkruimels voor maar €1,41 per persoon

Crêpes Suzette met mango-cranberrycompote, gemaakt door Debbie. Dit is toch perfect voor Kerst? En dat voor slechts €1,75 p.p.

Rosalie maakte een heel kleurrijk gerecht voor €2,26 per persoon: gevulde paprika’s met notenrijst en kerriesaus.

Een echte budgettopper van Joyce, zij maakte voor slechts €1,41 per persoon vegan sheppards pie. Heerlijk na een regenachtige dag.

Arieta maakte een feestelijk dessert met verse ananas en druiven van Dirk: ananascarpaccio, €1,73 p.p.

Dank aan alle insiders die hebben deelgenomen aan deze challenge, wat zijn jullie enorm creatief geweest en wat hebben jullie voor een dosis inspiratie gezorgd, heerlijk! Onder alle insiders die deelgenomen hebben aan de #Dirkbesparen-challenge hebben collegafoodbloggers en ik één winnaar gekozen. Maar die maak ik binnenkort bekend op social media. Nog heel even geduld dus!

In samenwerking met Dirk

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Calzone met gegrilde groenten
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
3personen personen
Ingrediënten:
  • 1 rol vers pizzadeeg + pizzasaus*
  • 1 bol mozzarella
  • 1 courgette - in plakken
  • 1 aubergine - in plakken
  • 1 rode ui - in parten
  • 2 teentjes knoflook - geplet en geschild
  • 1 el olijfolie
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Verdeel alle groenten en de knoflook over de bakplaat. Besprenkel de groenten met olie en bestrooi ze met Italiaanse kruiden, peper en zout. Grill de groenten in het midden van de oven in 30 minuten zacht. Laat de groenten vervolgens afkoelen.
  3. Rol de rol met pizzadeeg uit en smeer de pizzasaus over het deeg.
  4. Leg de groenten, je houdt waarschijnlijk wel wat groenten over, op één helft van het deeg.
  5. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze over de gegrilde groenten op het deeg.
  6. Vouw de andere helft van het pizzadeeg vervolgens over de gegrilde groenten en duw de randen van het pizzadeeg goed dicht. Ik heb de randen een keertje omgerold om er zeker van te zijn dat de Calzone niet open zou gaan in de oven.
  7. Verwarm de oven voor op 250°C en leg de Calzone op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Bak de Calzone in het midden van de oven 15 minuten tot het deeg goudbruin en gaar is.

Je kunt het pizzadeeg en de pizzasaus natuurlijk ook helemaal zelf maken. Dit kost je iets meer tijd maar is ook erg lekker en leuk om te doen!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.