Bloemkool van Nederlandse bodem is in de maanden juni t/m september (soms met uitloop tot november) volop verkrijgbaar en is dus een echte zomergroente. Je zou het wellicht niet verwachten, zeker niet als je bloemkool normaal gesproken alleen eet met een gehaktbal en aardappels. Want tja, zo’n AGV’tje doet mij ook meer denken aan de herfst. Ik vond het dus een goed idee om, ondanks de stikhoge temperaturen, aan de slag te gaan met bloemkool. En dat is bij ons altijd een beetje spannend in huis, Tim is namelijk geen fan van bloemkool. Hij vindt het lekker als ik overgiet met kaassaus of er dikke soep van maak, maar verder… niet zo’n succes. Hij vond deze Buffalo bloemkool taco’s dan ook totaal niet lekker maar ik kan je garanderen: dit lag wel echt aan zijn bloemkoolhaat. Zelf vond ik deze vegetarische taco’s namelijk wél heel erg lekker en ook mijn schoonzusje heeft er van meegegeten. Mocht je om welke reden dan ook geen vlees eten en dus geen buffalo chicken kunnen eten, dan is buffalo bloemkool een prima alternatief. Dit recept is geïnspireerd op een van mijn favoriete Amerikaanse foodblogs: Pinch of Yum.

Buffalo bloemkooltaco's

Buffalo bloemkooltaco's

Buffalo bloemkool taco's
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
3-4personen personen
Ingrediënten:
  • Voor de buffalo bloemkool:
  • 1 bloemkool
  • 100 gr bloem
  • 200 ml volle melk
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl uipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 flesje pittige saus - Frank's Hot Sauce is de beste!
  • Voor de taco's:
  • 8 mini wraps
  • 100 gr ijsbergsla - in dunne reepjes
  • 50 gr mais - uit blik of vers
  • 50 gr cherrytomaatjes - gehalveerd
  • verse koriander of peterselie
  • Voor de avocadocrème:
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el Skyr, kwark of Griekse yoghurt
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en was deze grondig onder de kraan. Laat goed uitlekken.
  3. Maak een beslag door de bloem, melk, paprikapoeder, knoflookpoeder en uipoeder op te kloppen. Wentel de bloemkoolroosjes door het beslag en verspreid ze over de bakplaat.
  4. Grill de bloemkool 15 minuten in het midden van de oven.
  5. Haal de bloemkool uit de oven en wentel de roosjes vervolgens door de pittige saus.
  6. Leg de bloemkool terug op de bakplaat en grill nogmaals 10 - 15 minuten tot de bloemkool helemaal zacht is.
  7. Maak de avocadocrème door alle ingrediënten in een foodprocessor of hakmolentje te doen en dit tot een gladde crème te malen.
  8. Schep 2 lepels van de avocadocrème bij de ijsbergsla en voeg hier ook de cherrytomaatjes en mais aan toe.
  9. Zet de miniwraps rechtop in een schaal en schep de salade in de wraps. Schep hier vervolgens de buffalo bloemkoolroosjes op en maak het geheel af met avocadocrème en verse koriander of peterselie.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Sabine

    Deze zien er lekker uit zeg! Hier geen bloemkoolhaat, dus deze komen op het to-cook lijstje. Nav de gerechten bij zomerse temperaturen vorige week de vistaco’s gemaakt en die waren ook echt heerlijk!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.