Zeg nou zelf, begin jij ook niet spontaan te kwijlen bij het zien van deze nacho’s? Ik wil hoor, het is namelijk best al eventjes geleden dat wij deze Buffalo Chicken Nacho’s zelf hebben gegeten. We aten ze niet heel lang nadat ik het recept voor de BBQ Chicken Nacho’s publiceerde en omdat ik jullie niet wilde overspoelen met nacho madness, besloot ik nog even te wachten met het delen van dit recept. Maar vandaag is het dan eindelijk zover hoor! Dit gerecht had ik ook wel kunnen bewaren voor een Fastfood Friday want jongens, ik heb niet zuinig aan gedaan met het gebruiken van kaas hoor. Deze nacho’s zijn met recht loaded te noemen. Pittige kip, kaas, tomatensalsa, verse guac, zure room… Dit wil je maken. Het liefst vandaag nog, geloof mij.

Buffalo chicken nacho's

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Buffalo chicken nacho's

Buffalo Chicken Nacho's
Recept printen
Stemmen: 4
Score: 3.5
Jij:
Stem op dit recept!
4personen personen
Ingrediënten:
  • 1 zak tortillachips - 200 gr
  • 300 gr kipfilet
  • 2 rode uien - gesnipperd
  • 2 tomaten - in blokjes
  • 2 el jalapeño - fijngesneden
  • 1/2 flesje Franks Buffalo Hot Sauce - 75 ml
  • 125 gr Cheddar - geraspt
  • 100 gr Emmentaler - geraspt
  • verse guacamole
  • zure room
  • gedroogde peterselie
  • limoensap
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Vet een ovenschaal in met een beetje olie en verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Leg de kipfilet onder een laagje water in een pan en breng het water aan de kook. Draai het vuur laag zodra het water kookt, doe de deksel op de pan en kook de kip in 10-12 minuten gaar.
  3. Pluis de kip met behulp van twee vorken uit elkaar en schep de geplozen kip door de Buffalo saus.
  4. Leg een laagje tortillachips onderin de ovenschaal en schep hier de helft van de kip bovenop. Strooi hier de helft van de Emmentaler en Cheddar overheen.
  5. Leg een volgende laag tortillachips over de kip en kaas en verdeel hier de recht van het vlees en beide soorten kaas overheen.
  6. Schuif de ovenschaal zo'n 10 minuten in de oven, tot alle kaas helemaal gesmolten is.
  7. Schep ondertussen de rode ui, tomaat en jalapeño door elkaar en breng de salsa op smaak met limoensap, gedroogde peterselie en peper en zout.
  8. Verdeel de tomatensalsa samen met verse guacamole en zure room over de nacho's zodra deze uit de oven komen.
  9. Garneer de nacho's met verse koriander of gedroogde peterselie en wat extra Buffalo saus.

6 reacties

  1. Bas

    Ha Sabine, als je een alternatief aan zou moeten dragen voor minder pittige saus, maar wel een vergelijkbare smaak heeft, wat zou je dan gebruiken? Mijn kids van 3 en 6 houden niet zo van pittig.. ;-)

    Groet, Bas

    Beantwoorden
  2. Nathalie

    Ziet er heerlijk uit! Ik heb nog niet zo vaak nacho’s gemaakt maar vind kip niet eens zo’n gek idee om bij de nacho’s te doen. Snel proberen! :-)

    Beantwoorden
  3. Jessica

    Oeeh dit klinkt goed!! Ik denk wel dat ik zelf op zoek zou gaan naar een andere saus en sowieso de peper eruit laten.
    Scherp / pittig / heet eten vind ik nog steeds niet lekker.

    Beantwoorden
  4. Marianne

    Hoi, mag ik vragen waar je de ronde nachochips vandaan haalt? Ik heb ze ooit gegeten in Canada (tostido’s), maar om daar nou een voorraadje van aan te laten rukken…;) Alvast bedankt!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.