Ik moet héél eerlijk bekennen dat buffalochicken niet echt een favorietje van me is. In Amerika maakte ik voor het eerst kennis met buffalo chickenwings en toen plaatste ik al mijn twijfels bij het gerecht na het proeven. Ik ben niet zo heel erg van de zurige smaak van buffalowings. Nu woon ik natuurlijk niet alleen in huis en is manlief wél dol op die zure smaak van buffalochicken. Helemaal als het gecombineerd wordt met een zachte smaak zoals blue cheese dip. Omdat Tim nog wel eens lunch mee naar zijn werk neemt als ik iets heb gemaakt, maakte ik voor hem deze buffalochicken wraprolletjes. Super makkelijk gemaakt en natuurlijk heel goed mee te nemen als lunch, maar je kunt ze ook op tafel zetten als partyhapje. De echte buffalochicken maak je op z’n best met Franks Hot Sauce, dit is een hete pepersaus die je in de schappen van de grotere Albert Heijns vindt. Serveer je deze buffalochicken wraprolletjes als snack dan zou ik er vooral een lekker dipsausje bij zetten. Of dat nou simpele mayonaise of zure room is of juist die blue cheese dip maakt me niet zoveel uit. Neem je de wraprolletjes mee als lunch smeer de wraps dan voor het oprollen nog een beetje in met zure room. Lekker!

Buffalo chicken wraprolletjes

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Buffalochicken wraprolletjes
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
12stuks stuks
Ingrediënten:
  • 300 gr kipfilet
  • 75 ml Franks Hot Sauce
  • 1 el azijn
  • snuf knoflookpoeder
  • 1/2 tl Worcestersauce
  • 2 el zilveruitjes fijngehakt
  • 50 gr cheddarkaas geraspt
  • 3 tortillawraps
Bereidingswijze:
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de kipfilet in 15 minuten gaar. Laat even rusten en pluis de kip vervolgens met behulp van twee vorken uit elkaar.
  2. Doe de hete pepersaus, het azijn, het knoflookpoeder en de Worcestersauce bij elkaar in een steelpannetje. Verwarm dit even op het vuur tot de ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn.
  3. Schep vervolgens de geplozen kip, de zilveruitjes en de cheddarkaas door de buffalosaus.
  4. Schep de buffalochicken in het midden van iedere tortillawrap. Rol de wraps vervolgens zo strak mogelijk op en rol ze in een vel aluminiumfolie.
  5. Laat de buffalochicken wraps afkoelen in de koelkast zodat de saus in de kip kan trekken en de wraps niet te nat worden. Snijd de wraps in kleinere stukken zodra ze zijn afgekoeld en serveer ze direct of bewaar ze onder vershoudfolie in de koelkast.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.