De meatball sub kennen we inmiddels allemaal wel toch? Het broodje van Subway met gehaktballetjes in tomatensaus. Lekker, maar voor mij iets te simpel. In ieder geval niet iets dat ik zou bestellen. Als minder saai alternatief bedacht ik deze buffalomeatball broodjes. Voor echte liefhebbers van buffalo chicken want vrijwel alle ingrediënten die ik daarvoor gebruik, gebruik ik ook voor deze broodjes. Vriend Tim heeft gesmúld van deze broodjes. Nu is dat niet zo heel lastig met broodjes waarvan het hoofdingrediënt vlees is, maar toch. Alle balletjes die we overhadden werden overigens een dag later wederom gebruikt als broodbeleg dus als je zou willen kun je de gehaktballetjes al een dag van tevoren bereiden. Het is een vrij simpel gerechtje, lekker makkelijk voor in het bijvoorbeeld het weekend als je zit te wachten op een lekkere lunch. Al zullen deze broodjes het hoogstwaarschijnlijk ook heel goed doen op een doordeweekse dag bij een kom soep. Als je wel eens buffalo chicken hebt gegeten dan weet je dat buffalosaus vrij zuur is. Als tegenhanger daarvoor is de toevoeging van blauwe kaas en frisse komkommer, al kun je de broodjes verder natuurlijk beleggen met ingrediënten die jij lekker vindt.

Buffalo meatball broodjes

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Buffalomeatball broodjes
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
6broodjes broodjes
Ingrediënten:
  • Voor de buffalomeatballs:
  • 300 gr kipgehakt
  • 1 kleine rode ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 el hete pepersaus
  • 50 gr blauwe kaas + extra
  • 2 el verse peterselie fijngehakt
  • 2 el paneermeel
  • En verder:
  • 6 zachte witte puntjes
  • veldsla
  • komkommer
Bereidingswijze:
  1. Doe alle ingrediënten voor de buffalomeatballs bij elkaar in een kom. Kneed het geheel goed door en kneed kleine balletjes van de mix.
  2. Bak de buffalomeatballs in een droge koekenpan (kipgehakt is vet genoeg van zichzelf) rondom bruin en van binnen gaar.
  3. Snijd de witte puntjes aan de bovenkant open en beleg ze met veldsla en plakjes komkommer. Leg de warme gehaktballetjes in de broodjes.
  4. Garneer de broodjes met extra blauwe kaas en desgewenst met verse peterselie. Besprenkel de broodjes voor extra pit nog met hete pepersaus.

*De beste pepersaus voor buffalo chicken is Frank's Hot Sauce! Deze is onder andere te koop bij Albert Heijn.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.