Buffalo meatball broodjes
Buffalomeatball broodjes
Buffalo meatball broodjes
Buffalomeatball broodjes
Porties
6broodjes
Porties
6broodjes
Ingrediƫnten
Voor de buffalomeatballs:
  • 300gr kipgehakt
  • 1kleine rode uigesnipperd
  • 1teentje knoflookfijngehakt
  • 2el hete pepersaus
  • 50gr blauwe kaas+ extra
  • 2el verse peterseliefijngehakt
  • 2el paneermeel
En verder:
  • 6 zachte witte puntjes
  • veldsla
  • komkommer
Instructies
  1. Doe alle ingrediƫnten voor de buffalomeatballs bij elkaar in een kom. Kneed het geheel goed door en kneed kleine balletjes van de mix.
  2. Bak de buffalomeatballs in een droge koekenpan (kipgehakt is vet genoeg van zichzelf) rondom bruin en van binnen gaar.
  3. Snijd de witte puntjes aan de bovenkant open en beleg ze met veldsla en plakjes komkommer. Leg de warme gehaktballetjes in de broodjes.
  4. Garneer de broodjes met extra blauwe kaas en desgewenst met verse peterselie. Besprenkel de broodjes voor extra pit nog met hete pepersaus.
Notities

*De beste pepersaus voor buffalo chicken is Frank’s Hot Sauce! Deze is onder andere te koop bij Albert Heijn.