De Thaise keuken is één van mijn favorieten. Sinds we daar een aantal jaar geleden op vakantie zijn geweest, gaan veel ‘sweet memories’ over het heerlijke eten dat we daar hebben gegeten. Ik weet nog goed dat we wat later op de avond arriveerden in Chang Mai en behoorlijk trek hadden. We dropten onze spullen in onze hotelkamer en liepen vervolgens de straat op om een ‘leuk restaurantje’ te zoeken. We waren de straat nog niet uit of Tobias zijn oog viel op een klein tokootje verstopt achter een boel planten. TL-verlichting, een knalgroene muur, houten stoeltjes en kleine tafeltjes. Niet bepaald wat ik voor ogen had maar ik zag een meisje smullen van haar eten dus ik was vrij snel om (dat het er klinisch schoon uitzag hielp geloof ik ook aardig mee). Inmiddels weet ik dat in Azië precies dit soort hutjes de allerbesten zijn om héél lekker, veel én voor weinig te eten.

Tijdens deze vakantie at ik vooral vaak curry’s, meestal groene of de massaman variant. Kip caschew scoorde ook aardig hoog in de ranking en ik sloot het geheel heel vaak af met banaan in kokosmelk, mango sticky rice óf op straat: de crêpe met banaan en vanillesaus (volgens mij was dat gewoon een half blikje gecondenseerde melk maar oké). En waar ik de zoetekauw ben, is Tobias dat stukken minder. Zoet of fris vind ik heerlijk na een avondmaaltijd, Tobias sluit prima af met nog een hartig gerecht. Zo deed hij dat in Bali met sateetjes (zat ik ondertussen aan vers fruit of een bak thee) en in Thailand deed hij dat op straat met Pad Thai. Zo simpel en zo lekker, ik moet het hem nageven, Pad Thai kun je op ieder moment van de dag eten.

Hier in Nederland, thuis, zijn de invloeden van het eten tijdens onze vakanties goed merkbaar. Ik maak sommige favorieten gerechten van daar nog wel eens klaar maar heel vaak gebruik ik gember, rode peper, knoflook en ui als basis voor een gerecht. Typisch Aziatische smaakmakers. Met limoen erbij is het volgens ons helemaal alsof je daar weer bent. Voor OMF besloot ik een variant te maken op de favoriete Pad Thai; een salade met bulgur als basis. Heerlijk als lunch; heb je zomaar een bakkie Thailand mee naar je werk.

 


Bulgur Pad Thai Salade
Recept printen
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
2-3 personen 2-3 personen
Ingrediënten:
  • 500 ml water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 225 gram bulgur
  • 4 eieren
  • 2 limoenen rasp en sap van 1, de andere in partjes
  • 2 el vissaus
  • 1 el sesamolie
  • 1/2 rode peper in kleine stukjes
  • 1 cm gember geraspt
  • 2 tl honing
  • 175 gram kipfilet in reepjes
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 100 gram taugé
  • handje verse koriander
  • handje pinda's ongezouten
  • handje gebakken ui
Bereidingswijze:
  1. Breng het water samen met het bouillonblokje aan de kook en kook hierin de bulgur gaar.
  2. Roerbak ondertussen de 4 eieren met een beetje peper en zout en zet aan de kant wanneer dit klaar is.
  3. Meng nu het rasp en sap van de limoen met de vissaus, sesamolie, rode peper, gember en honing. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en roerbak hierin, samen met 2 el van het limoenmengsel de kipreepjes gaar.
  4. Inmiddels is de bulgur gaar; giet deze af en meng met de rest van het limoenmengsel. Voeg ook de kip toe en roer goed door.
  5. Serveer de bulgur met wat taugé, fijngesneden koriander, pinda's en een partje limoen.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.