Eens in de zoveel tijd leg ik een voorraadje van deze fijne cacao kokosblokken aan, een favorietje hier in huis. Met dit recept maak je namelijk behoorlijk wat en je kunt het prima in de vriezer bewaren. En ze hoeven ook niet te ontdooien, je kunt ze eruit halen en gelijk eten. Ideaal!

Om je een idee te geven; de blokjes zijn redelijk hard, maar ze smelten in je mond en zijn lekker zoet door de honing en rozijnen. Ik heb deze keer ook noten toegevoegd, maar soms heb ik alleen zin in rozijnen en laat ik de noten weg. Je kunt dus gewoon kiezen voor een vulling die je lekker lijkt. Uit gemak kies ik vaak voor een zak studentenhaver omdat dat een mix van noten en rozijnen is, maar je kunt uiteraard ook kiezen voor enkel jouw favoriete noten(mix) .

Naast dat je in 1 keer een grote voorraad hebt, is dit ook nog eens een recept wat je in een handomdraai maakt. Het moet alleen even een nachtje in de koelkast, maar het maken zelf is zo gedaan. Ik denk dat ik het daarom zo vaak maak, snel klaar, lekker en makkelijk voor langere tijd te bewaren. Zo heb ik altijd wat lekkers in huis!

CacaoKokosblokken-2

CacaoKokosblokken

Cacao Kokos Blokken
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
1taartje taartje
Ingrediënten:
  • 2 blokken santen (harde kokoscrème)
  • 1,5 eetlepel rauwe cacao
  • 4 eetlepels honing
  • 1 zakje studentenhaver of noten/rozijnen naar keuze
  • 100 gram kokosrasp
Bereidingswijze:
  1. Smelt de 2 blokken santen in een steelpannetje en op zacht vuur tot een vloeibare massa. Blijf goed roeren zodat het geheel niet aankoekt.
  2. Voeg nu de rauwe cacao toe en roer tot je een egale bruine massa hebt.
  3. Zet het vuur uit, voeg de honing toe en roer goed door.
  4. Als laatste voeg je de studentenhaver toe en roer je deze er doorheen. Stort de massa in een taartvorm, verdeel het geheel met een lepel en laat hierna even afkoelen.
  5. Strooi nu de kokosrasp erover en zet het taartje in de koelkast. Je kunt het de volgende dag in stukken hakken.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

12 reacties

  1. Danielle

    Dit ziet er heerlijk uit! En voordeel is dat het makkelijk te maken is. Deze ga ik komend weekend uitproberen. Mag ik vragen welke afmeting taartvorm je hebt gebruikt voor dit recept?

    Beantwoorden
  2. MARLOES

    De eerste lading staat net in de koelkast, hoop dat het goed gaat want de vloeibare massa werd ineens een rare brei toen de honing er bij in ging. Het hele huis ruikt in elk geval heerlijk!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.