Caio e Pepe, een pastagerecht op basis van uitsluitend Pecorino en (veel) zwarte peper at ik vorig jaar voor het eerst in Rome. Ik was instant verliefd. Sowieso heb je mij al snel met pastagerechten waar maar heel weinig ingrediënten aan zijn toegevoegd. Carbonara vind ik bijvoorbeeld ook onwijs lekker, net als Aglio E Olio. Cacio e Pepe ging er direct bij op mijn favorietenlijstje en in de kookvideo van vandaag wil ik het recept graag met je delen. Opgelet: het is een zéér makkelijk gerecht om op tafel te zetten. Serveer het bij voorkeur direct om te voorkomen dat de kaas weer gaat stollen, maar zo moeilijk moet dat niet zijn gezien het gerecht binnen een kwartier op tafel staat. Ideaal voor een doordeweekse dag dus! Mocht je er graag wat groenten bij willen doen, rooster dan wat groenten in de oven of maak een groene salade om te serveren bij de pasta. Voeg bij voorkeur geen groenten aan de pasta zelf toe, dat zou ik stiekem een beetje zonde vinden.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Cacio e Pepe

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Cacio e Pepe
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2-3personen personen
Ingrediënten:
  • 200 gr spaghetti
  • 100 gr Pecorino
  • 2 tl zwarte peper
Bereidingswijze:
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook en voeg hier zout aan toe zodra het kookt.
  2. Kook de spaghetti volgens de beschrijving op de verpakking gaar.
  3. Rasp de pecorino grof en roer hier de zwarte peper toe.
  4. Voeg tegen het einde van de kooktijd van de pasta, een flinke soeplepel van het pastawater aan de geraspte kaas toe. Roer dit tot een papje.
  5. Schep de spaghetti in een warme koekenpan en schenk hier het pecorino-zwarte peper papje bij.
  6. Schep de pasta goed om, net zolang tot de kaas helemaal gesmolten is en de pasta romig is geworden. Serveer de Cacio e Pepe direct.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

één antwoord

  1. Ellen

    Doet me denken aan de pasta burro. Italianen die niet op de lijn letten maken dat soms als hapjes tussendoor. Pasta met boter, parmesaan en idd zwarte peper. Zoooo lekker….als de bikinitijd er niet aan kwam…

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.