Caesar Salad on a stick
Caesar Salad on a stick
Caesar Salad on a stick
Caesar Salad on a stick
Porties
6stokjes
Porties
6stokjes
Ingrediƫnten
Voor de spiesjes:
  • 200gram kipfilet
  • 12 reepjes ontbijtspek
  • 1 Italiaanse bol
  • 1 teentje knoflook
  • 6blaadjes Romaine sla
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout
Voor de dressing:
  • 2eetlepels volle yoghurt
  • 1teentje knoflook
  • 1/2 theelepel Worcestersauce
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout
Instructies
  1. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid deze met peper en zout. Bak de kipblokjes in een koekenpan goudbruin en gaar.
  2. Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig en laat de plakjes uitlekken op een vel keukenrol.
  3. Snijd de Italiaanse bol in dikke plakken en wrijf de plakken in met een teentje knoflook. Snijd vervolgens de plakken brood in grove stukken. Hussel het brood in een kom met de olijfolie en peper en zout. Bak de croutons in een koekenpan knapperig.
  4. Was de Romaine Sla en scheur de blaadjes doormidden.
  5. Rijg vervolgens de kip, croutons, Romaine sla en plakjes ontbijtspek om en om aan stokjes.
  6. Snijd de Parmezaanse kaas fijn (of rasp deze grof) en strooi deze over de Caesar Salad stokjes.
  7. Rasp voor de dressing de knoflook en roer deze door de overige ingrediƫnten. Sprenkel de dressing over de Caesar Salad stokjes.