Warme partysnackjes, je mag me er voor wakker maken. Het is natuurlijk niet voor niets dat Tim en ik in weekenden regelmatig een ‘snackdiner’ inplannen. We zijn dol op verschillende dingen proeven tijdens één diner en hoe meer van die hapjes warm en hartig zijn, hoe beter. De Chili Cheese Dog Bites die ik vandaag met je ga delen zijn ideaal voor een feestje maar óók fijn voor zo’n snackdiner. Ze zijn héél erg makkelijk om te maken en vormen een leuke variatie op de bekende knakworstjes in croissantdeeg. Deze chili cheese dog bites vind ik velen malen lekkerder, het zijn echte smaakbommetjes. Ze zijn zowel warm als koud te eten maar het fijne van ze direct uit de oven eten is dat die kaas nog zo lekker gesmolten is. Maak de partysnackjes desnoods een dag van te voren, bewaar ze in de koelkast en bak ze op de dag van het feestje af in de oven. Kost je helemaal niet zoveel tijd maar het resultaat is groots!

Halverwege het filmen kwam ik erachter dat ik compleet vergeten ben het ‘chili’ element aan de snack toe te voegen. Eigenlijk zijn dit dus Cheese Dog Bites geworden maar mocht je van een beetje pit houden, voeg dan een fijngemalen rode peper aan de gehaktsaus toe of gebruik chilipoeder of cayennepeper om het geheel wat pittiger te maken.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Chili Cheese Dog Bites

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Chili Cheese Dog bites
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
24stuks stuks
Ingrediënten:
  • 1/2 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 100 gr rundergehakt
  • 100 ml gezeefde tomaten
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1 blik partycroissants
  • 24 cocktailworstjes
  • 150 gr Cheddar verdeeld in 24 plakjes
Bereidingswijze:
  1. Fruit de ui en de knoflook aan in een koekenpan en voeg hier het gehakt aan toe. Bak dit rul.
  2. Schenk de gezeefde tomaten in de pan, voeg het paprikapoeder en peper en zout naar smaak toe en breng de saus al roerend aan de kook. Laat de saus zachtjes pruttelen, net zolang tot de meeste vocht is verdampt. Laat de gehaktsaus een beetje afkoelen.
  3. Bekleed ondertussen de bakplaat met een vel bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Leg op ieder velletje croissantdeeg een plakje Cheddar. Schep een klein schepje (denk aan een halve theelepel) van het gehaktmengsel op de kaas en leg hier een cocktailworstje op. Rol de croissantjes op en verdeel ze over de bakplaat.
  5. Bak de chili cheese dog bites in het midden van de oven in 12 - 15 minuten gaar. Zorg ervoor dat het deeg bruin kleurt en de kaas lekker gesmolten is.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.