Al van kinds af aan is vriendlief Tim dol op de Chinese tomatensoep die je bij de Chinees kunt krijgen. Ik herken me daar totaal niet in. Wij bestelden letterlijk nooit soep als we eten bij de Chinees gingen halen dus pas toen Tim en ik verkering kregen proefde ik de soep voor het eerst. Ik kan me voorstellen dat mensen fan zijn van deze soep, maar ik behoor zelf toch niet helemaal tot die groep. Ik heb veel liever de normale oldschool tomatensoep die mijn moeder vroeger altijd maakte. Met gehaktballetjes en goed veel vermicelli. Maar goed, soms moet je gewoon wat concessies doen en als Tim zo dol is op Chinese tomatensoep maak ik die met liefde voor hem. Zo vaak halen wij namelijk geen Chinees en de laatste keer dat hij de soep heeft gegeten zal een paar jaar geleden zijn. In de onderstaande video deel ik mijn recept voor Chinese tomatensoep; wat mij betreft is hij zeer geslaagd. Zoet zoals die van de Chinees maar toch licht zurig van de tomaten. Ook Tim vond het een groot succes, fijn!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Chinese tomatensoep

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep
Recept printen
Stemmen: 23
Score: 3.83
Jij:
Stem op dit recept!
6personen personen
Ingrediënten:
  • 140 gr tomatenpuree 1 groot blikje
  • 800 gr gezeefde tomaten
  • 2 el sojasaus
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 4 el gembersiroop
  • 1,5 l water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 300 gr kipfilet
  • 50 gr mihoen
  • 1 handvol taugé
  • 100 gr appelmoes
Bereidingswijze:
  1. Verwarm een soeppan op het vuur en bak hierin de tomatenpuree even kort aan. Zo'n 2 minuten is voldoende.
  2. Doe vervolgens de gezeefde tomaten, sojasaus, suiker, gembersiroop, het water en de kippenbouillonblokjes in de pan. Breng het geheel onder constant doorroeren aan de kook.
  3. Leg zodra de bouillon kookt de kipfilets in de pan. Draai het vuur middelhoog tot laag en doe de deksel op de pan. Kook de kipfilets in 15 minuten gaar.
  4. Haal vervolgens de kipfilets uit de pan en pluk ze met behulp van twee vorken uit elkaar. Doe de kip samen met de mihoen en taugé terug in de pan.
  5. Kook de soep zo'n 5 minuten zachtjes tot de mihoen gaar is. Schep tot slot de appelmoes bij de soep in de pan en verwarm dit nog even goed door.

16 reacties

  1. Marije

    Ooh ik hou zo van de tomatensoep van de Chinees! Deze ga ik dus zéker een keertje maken. Nooit geweten dat er appelmoes in moet trouwens haha.

    Beantwoorden
  2. ans

    dit is een erg lekker soepje!!!! tip…………..laat even zien, of zeg het even, dat je je handjes wast na het vastpakken van de kipfilet i.v.m. mogelijke salmonella besmetting. op het filmpje, draai je daarna meteen aan de knop van het gasfornuis en pak je de deksel van de pan. dit is uit den boze in de keuken!!!!!!

    Beantwoorden
  3. Kevin

    Ik heb deze soep ook geprobeerd en inderdaad hij was super lekker.
    Dankjewel voor het delen van dit recept.

    Beantwoorden
  4. Kevin

    Heb hem al een paar keer gemaakt en inderdaad een hele lekkere soep. Het gezin is er dol op en wordt zeker 1 maal in de 2 weken voorbereid.

    Beantwoorden
    • Sabine

      Met twee blikken van 400gr of een fles van 1 liter kom je ook een heel eind ;) Ik gebruik meestal Passata van Mutti of Cirio, te koop bij Albert Heijn.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.