Bananenbrood is favoriet hier in huis bijna altijd aanwezig. Op het moment dat ik nog 3 rijpe bananen heb liggen mik ik ze vrijwel direct in een kom om er beslag van te maken. Even in de oven en klaar, zo gepiept! En fijn om altijd een lekker tussendoortje in huis te hebben, verantwoord ook. Maar ik kan er ook prima een dikke laag pindakaas op smeren, dat is namelijk een hele goede combi.

Afhankelijk van wat ik in huis heb maak ik dit bananenbrood, of een kokos banaan havermoutbrood óf deze nieuwe variant, met chocolade, want ook banaan en chocolade zijn een hele goede combi. Eigenlijk is mijn bananenbrood de basis, maar heb ik rauwe cacao en pure chocolade toegevoegd, heel simpel eigenlijk. Het was even zoeken naar de verhouding en poging 2 gaf dan ook een beter resultaat dan de eerste poging. Het eerste chocolade bananenbrood wat ik bakte was namelijk een beetje bitter, iets te puur en niet zo zoet. En aangezien ik toch echt van zoet hou, heb ik de verhoudingen aangepast. Goed gelukt!


Chocolade Bananenbrood
Recept printen
Stemmen: 3
Score: 3.67
Jij:
Stem op dit recept!
12plakken plakken
Ingrediënten:
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 200 gram spelt bloem
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 citroen sap
  • 6 eetlepels honing
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • 25 gram rauwe cacao
  • 100 gram pure chocolade in stukjes gehakt
Bereidingswijze:
  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Prak de bananen en mix samen met de eieren en bloem tot een glad beslag. Bloem voeg je beetje bij beetje toe, om stuiven te voorkomen.
  3. Voeg nu de baking soda, het citroensap, de honing en de vanille aroma toe en mix nog even goed door.
  4. Voeg de rauwe cacao toe en mix tot het beslag egaal bruin is geworden. Als laatste voeg je de chocoladestukjes toe, mix kort door het beslag.
  5. Schuif in de oven voor 40 minuten.

5 reacties

  1. Liliane

    Hi! Er staat niet bij hoeveel citroensap erin moet..? Alleen 1/2, meer niet. Bedoel je een half flesje..?

    Beantwoorden
    • Vivian

      Hi Liliane, Sabine en ik werken eigenlijk meestal wel met verse producten. Dus in het geval van dit chocolade bananenbrood bedoelen we met ‘1/2 citroen sap‘ het sap van een halve citroen. Dus geen half flesje :-)

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.