Ik maakte ooit zelf eens bounty’s van een heleboel geraspte kokos en rauwe cacao. Ze waren hartstikke lekker maar het was best een gedoe om van kokos van die mooie blokken te maken. Uiteindelijk vond ik mijn handige nigiri sushi-tool en kreeg ik, perfectionist dat ik ben, keurige blokken. Missie geslaagd maar vandaag had ik daar geen zin in. Veel makkelijker om er ballen van te maken dus al snel stond ik kokosballen te rollen en vervolgens in de gesmolten chocolade te dippen. Zo simpel als het klinkt is het ook en je hebt ook nog eens maar heel weinig ingrediënten nodig.

Een lekker zoet tussendoortje voor als je net als ik heel erg van kokos houdt!

Kokosmelk

Voor de vulling van deze kokosballen gebruik je niet alleen kokosrasp maar ook een beetje kokoscrème. De eerste keer dat ik dit gebruikte heb ik me suf gezocht naar het juiste pakje of potje, maar uiteindelijk moest ik gewoon een blik hebben. Een blik kokosmelk en dat bewaar je dan een nachtje in de koelkast. Hierdoor scheidt de crème zich van het water en kun je na het openen van het blik de crème er zo uit lepelen. Ik gebruik altijd het merk Valle del Sole (blauw blik).

IMG_2424

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Chocolade kokosballen
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
25ballen ballen
Ingrediënten:
  • 250 gram kokosrasp + beetje extra voor topping
  • 1 blik kokosmelk Valle del Sole, 1 nacht in de koelkast bewaren voor gebruik.
  • 4 eetlepels honing
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200 gram pure chocolade ten minste 74% cacao
Bereidingswijze:
  1. Doe de kokosrasp in een kom en voeg alle crème + 1 eetlepel kokoswater uit het blik kokosmelk, de honing en het vanille extract eraan toe.
  2. Kneed het geheel goed door elkaar en rol ballen van ongeveer 4cm doorsnede. Leg alle ballen op een vel bakpapier.
  3. Smelt nu de chocolade au bainmarie en dip de ballen met twee vorken 1 voor 1 in de chocolade. Zorg dat je een vel bakpapier op een bakplaat klaar hebt liggen zodat de ballen daarop af kunnen koelen.
  4. Als alle ballen zijn voorzien van een laagje chocolade strooi je er nog een beetje kokosrasp over.
  5. Zet de bakplaat vol ballen voor een (paar) uur in de koelkast. Klaar wanneer de chocolade hard is geworden!

8 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.