Pancakes zijn natuurlijk het ultieme Amerikaanse ontbijt. Met Sabine was ik in 2017 in New York (epische trip) en daar aten we ze ook. Ze stonden namelijk op Sabine haar bucketlist; American Pancakes bij IHOP. En even voor de duidelijkheid, Sabine haar foodbucketlist is ook míjn foodbucketlist. We kunnen allebei intens genieten van lekker eten en ja ook die pancakes for breakfast gingen er zéker in.

We kregen ze niet op weet ik me te herinneren. Het was een enorme stapel met fruit (Sabine aardbeien en ik blueberry’s) en een dot slagroom erop. Oh, en de dag moest nog beginnen met véél eten in het vooruitzicht.

Anyhow, pancakes voor ontbijt zijn een fantastisch idee. Of je ze op krijgt of niet. Sabine maakte ze uiteraard al eens vaker voor OMF maar deze variant is nieuw. Ik maakte ze op basis van ricotta en met cacao. Om zo heerlijke fluffy, chocolade pancakes te krijgen. Een saus hoort erover vind ik, dus ik koos voor vanillesaus naar een recept van Sab. En helemaal af is deze stapel met wat verse frambozen. Hele lekkere combi!


Chocolade Ricotta Pancakes met Vanillesaus en Frambozen
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
8stuks stuks
Ingrediënten:
  • 2 eieren
  • 250 gram ricotta
  • 150 ml melk
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 25 gram cacao
  • olijfolie
  • 1 doosje verse frambozen
Bereidingswijze:
  1. Begin met het maken van de vanillesaus naar het recept van Sabine.
  2. Klop de eieren los samen met de ricotta. Voeg daarna de melk toe en klop nog even door totdat je een glad beslag hebt.
  3. Voeg nu het zelfrijzend bakmeel, de suiker en de cacao toe en klop tot een egale massa. Het stevige beslag is nu klaar.
  4. Verhit een klont roomboter in de pan.
  5. Leg met een grote lepel een flinke dot beslag in de pan. Doordat het beslag stevig is loopt het niet uit en kun je makkelijk een rond pannenkoekje vormen.
  6. Bak de pancakes op middelhoog vuur totdat de bovenkant van het pannenkoekje mat van structuur is. Geef ze even de tijd. Draai dan het pannenkoekje nog even om.
  7. Je kun de pancakes stuk voor stuk pakken maar als je een grote pan hebt kun je er mogelijk ook 2 tegelijk bakken.
  8. Serveer de pancakes opgestapeld en giet er wat vanillesaus overheen. Maak af met verse frambozen.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.