Chocolate-chip & Rolo Cheesecakebars
Chocolate-chip & Rolo cheesecakebars
Chocolate-chip & Rolo Cheesecakebars
Chocolate-chip & Rolo cheesecakebars
Porties
16stukken
Porties
16stukken
Ingrediënten
  • 200gr Digestive biscuitjes
  • 600gr naturel roomkaas
  • 150gr kristalsuiker
  • 1el maïzena
  • 125gr crème fraiche
  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 200gr Rolo’s
  • 100gr chocolate chips
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 150°C en vet een vierkante bakvorm goed in. Bekleed deze eventueel met een vel bakpapier, dan krijg je de cheesecake er straks goed uit. Plaats tijdens het voorverwarmen ook een schaal met water onderin de oven.
  2. Verkruimel de biscuits en stort ze in de bakvorm. Druk de bodem goed aan met je handen, boter toevoegen is niet nodig.
  3. Doe de roomkaas, kristalsuiker, maizena, en crème fraîche in een kom en klop dit tot een romig, klontvrij mengsel.
  4. Voeg vervolgens een voor een de eieren en tot slot de eidooier toe. Spatel deze rustig door het cheesecakebeslag.
  5. Stort de Rolo’s en chocolate-chips in de kom en spatel deze door het beslag.
  6. Schep het cheesecakebeslag in de bakvorm en plaats de bakvorm in het midden van de oven. Bak de cheesecake in 60 minuten gaar.
  7. Zet na een uur de ovendeur open en laat de cheesecake nog een uur in de oven rusten.
  8. Laat de cheesecake vervolgens helemaal afkoelen op het aanrecht en vervolgens een nacht in de koelkast opstijven.
  9. Haal de cheesecake de volgende dag uit de vorm en snijd hem in 16 stukken. Bewaar de cheesecake maximaal 3 dagen luchtdicht verpakt in de koelkast of vries de stukken in. Ingevroren cheesecake is ongeveer 1 maand houdbaar.