Wat nog niet in de titel vermeld staat, is dat deze taart een bodem heeft van Jodenkoeken. En ja, dat maakt hem echt overheerlijk. Samen met de citroen panna cotta die je in de bodem giet en afgetopt met wat blauwe bessen en bramen, heb je een mooie taart die je dus niet hoeft te bakken. Hartstikke makkelijk om te maken dus. Want als je de bodem van de koekkruimels met boter gemaakt hebt laat je deze even opstijven in de koelkast. Ondertussen maak je de panna cotta wat echt een koud kunstje is. Wat vervolgens wél een kleine uitdaging is, is de vulling in de bodem gieten. Want die is hartstikke dun. Tip van mij: doe dit terwijl de bodem al (of nog) in de koelkast staat. Zo voorkom je dat de halve inhoud op je keukenkastjes en keukenvloer terecht komt (er spreekt hier een ervaringsdeskundige).

Is de panna cotta eenmaal stijf, dan beleg je de taart met wat van het verse fruit. Plaatje nietwaar? En zo lekker!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Citroen Panna Cotta Taart met Blauwe Bessen en Bramen
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
1taart taart
Ingrediënten:
  • 1 pak Jodenkoeken
  • 75 gram roomboter
  • 750 ml slagroom
  • 2 citroenen geraspt
  • 75 gram suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 300 gram blauwe bessen
  • een handje bramen
Bereidingswijze:
  1. Verkruimel de Jodenkoeken in een foodprocessor en smelt ondertussen de boter in een steelpan. Mix de koekkruimels door de gesmolten boter en stort het geheel in een taartvorm met losse bodem.
  2. Verdeel de kruimels over de bodem en druk goed aan, gebruik hiervoor de bolle kant van een lepel. Zorg dat de hele taartvorm goed bedenkt is, inclusief de randen. Zet hierna in de koelkast.
  3. Maak nu de panna cotta door de slagroom met de citroenrasp en de suiker aan de kook te brengen. Laat 10 minuten rustig koken.
  4. Week ondertussen de blaadjes gelatine in een kom met koud water. Knijp ze vervolgens uit en voeg toe aan de slagroom. Roer goed door en zeef het geheel zodat de rasp uit de slagroom is.
  5. Giet het mengsel nu voorzichtig in de taartvorm, op de koekbodem. Het is het handigst als je de taartvorm in de koelkast kunt laten staan tijdens het vullen, zodat je de taartvorm niet meer hoeft te verplaatsen (en dus makkelijk morst).
  6. Laat de panna cotta een nachtje opstijven. Verdeel dan het fruit erover.

Ik gebruikte een taartvorm van 28cm.

9 reacties

  1. Anja vd Berg

    Klinkt heerlijk! Als je de Panna Cotta in de koelkast op de bodem giet, heb je dan geen kans dat het in de koelkast mis gaat en dat je hele koelkast onder de panna cotta komt te zitten? Dan heb ik liever mijn keukenkastje en vloer vies, eerlijk gezegd.

    Beantwoorden
    • Elseline

      Ik vermoed dat het ‘fout’ gaat zodra je de taart gaat verplaatsen.
      Dit voorkom je als je de panna cotta in de koelkast op de bodem giet.

      Beantwoorden
  2. Jeanine

    Dit ziet er heerlijk uit. Ik heb hem gemaakt en hij staat nu in de koelkast. Hij is bij mij niet tot de rand gevuld. De volgende keer hoef ik de koekbodem dus niet zo hoog te maken. Heb je een tip hoe ik morgen de rand netjes af kan snijden?

    Beantwoorden
    • Vivian

      Ik denk dat je dan een hogere taartvorm hebt gebruikt, die van mij was tot de rand gevuld namelijk. Maar als je een groot mes horizontaal op de taart legt en dan voorzichtig snijd, moet het lukken. Kun je de restanten eventueel weer over de taart heen kruimelen!

      Beantwoorden
  3. Janice

    Ik vond hem heerlijk!! Heb er wel het sap van de citroenen ook bij ingedaan en vond dat wel de moeite!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.