Coquilles in champagnesaus

Ik geloof dat ik het recept voor deze coquilles in champagnesaus ooit op de website van Albert Heijn tegenkwam of anders op Pinterest. Ik weet het niet precies meer want ruim een jaar geleden noteerde ik het recept in mijn telefoonnotities en kwam het gerecht een paar weken later bij ons op tafel te staan tijdens het kerstdiner. Coquilles zijn voor mij een superfeestelijk ingrediënt en gecombineerd met de champagnesaus (of eventueel prosecco-saus) zijn ze helemaal fantastisch. Lekker licht van smaak en daardoor perfect om te serveren als voorgerecht. Koop bij voorkeur de coquilles bij de visboer of groothandel, dan zijn ze niet alleen qua formaat lekker groot maar ook qua smaak zijn ze geweldig. Serveer drie coquilles per persoon en je hebt in no-time een fijn voorgerecht op tafel staan. Houd er wel rekening mee dat de champagnesaus niet lang genoeg kookt om alle alcohol eruit te halen. Eet je met kinderen of volwassenen die geen alcohol mogen/willen hebben, kies dan voor een alcoholvrije prosecco.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Coquilles in champagnesaus

Coquilles in champagnesaus

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Coquilles in champagnesaus

3.34 van 21 stemmen

Coquilles in champagnesaus

Porties4 personen

Ingrediënten

  • 12 coquilles - van groot formaat
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 100 ml visbouillon
  • 100 ml slagroom
  • 200 ml champagne - of Prosecco
  • peper en zout
  • 4 champignons - in dunne plakjes
  • 75 gr prei - fijngesneden

Instructies

  • Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de bloem aan toe. Bak de bloem zo'n 2 minuten al roerend mee.
  • Schenk de visbouillon en de champagne in de pan en roer dit goed door. Breng de saus aan de kook en laat de saus onder af en toe roeren indikken.
  • Schenk de slagroom in de pan, roer goed door en breng de champagnesaus op smaak met peper en zout.
  • Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de plakjes champignon bruin en gaar. Frituur ondertussen de fijngesneden prei in een laagje olie in een koekenpan krokant.
  • Dep de coquilles droog met een vel keukenrol en bestrooi ze met peper en zout. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de coquilles 2 minuten aan weerszijden tot ze gaar zijn en mooi bruin kleuren.
  • Leg de gebakken coquilles op een bord en verdeel de champignons over de borden.
  • Schenk de champagnesaus over de coquilles en garneer met de gefrituurde prei en extra zwarte peper.

Join the Conversation

  1. te veel champani maar smaakt verrukelijk …………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close