Courgetti met Rode Pesto en Gebakken Bimi
Courgetti met Rode Pesto en Gebakken Bimi
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 2el pijnboompittengeroosterd + extra voor garnering
  • 1teen knoflookgeraspt
  • 180gram zongedroogde tomaatjes, julienne(uitlekgewicht) + extra voor garnering
  • 2el parmezaanrasp of poeder
  • 6el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 200gram bimi
  • 125gram ricotta
  • 1/2 citroenrasp
  • 1/2el citroensap
Instructies
  1. Maak met een spiraalsnijder spaghetti van de courgettes.
  2. Maak nu de pesto door de pijnboompitjes, knoflook, zongedroogde tomaatjes, Parmezaan, olijfolie en peper en zout te mixen in een foodprocessor.
  3. Snijd de bimi schoon en bak de bimi kort. Mix ondertussen de ricotta met de citroenrasp en het sap.
  4. Bak nu de courgetti heel kort in een koekenpan en meng ondertussen 3 el van de pesto erdoor. Serveer de courgetti met de bimi en een dot ricotta. Maak af met pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes.
Notities

Je hoeft de courgetti niet persé te bakken, je kunt het ook rauw eten maar dan heb je een koud gerecht.