Gezien we alweer in april zitten vond ik het tijd worden voor een gerecht knettervol groenten. Courghetti (spaghetti gemaakt van courgette) is iets dat ik in de zonnige maanden van het jaar graag als gezonder alternatief voor spaghetti op tafel zet. In de winter heb ik echter iets meer de behoefte aan koolhydraten en kies ik voor échte spaghetti. Maar als de witte asperges in aantocht zijn, voor mij het begin van de lente, komt courghetti ook weer wat vaker op tafel. Deze keer maakte ik courghetti met avocadopesto en kipgehaktballetjes, een über groen gerecht maar tegelijkertijd ook heel erg lekker. Het mooie was dat ook Vic echt smulde van dit gerecht. Voor hem had ik alles wat fijner gesneden maar hij bunkerde een kommetje in no-time naar binnen en was zelfs een beetje pissig toen het op bleek te zijn. Heerlijk zo’n kind.

Courghetti met avocadopesto en kipgehaktballetjes

Courghetti met avocadopesto en kipgehaktballetjes
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 2 courgettes
  • 1 avocado
  • 15 gr verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gr mozzarella geraspt
  • 1 el olijfolie
  • 300 gr kipgehakt
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Snijd de courgettes met behulp van een juliennesnijder of spiralizer in lange dunne slierten.
  2. Voeg peper en zout aan het kipgehakt toe en vorm kleine balletjes van het gehakt.
  3. Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de kipgehaktballetjes in 5 - 7 minuten goudbruin en gaar. Ik gebruik voor kipgehakt nooit olie omdat het al best wat vet van zichzelf heeft.
  4. Doe de avocado, basilicum, knoflook, mozzarella, olijfolie en peper en zout in een hakmolentje of foodprocessor en maal het geheel tot een gladde pesto.
  5. Voeg de avocadopesto aan de kipgehaktballetjes in de pan toe en warm het geheel 2 minuten mee.
  6. Doe vervolgens de courgetteslierten in de pan, schep het geheel goed om en warm alles nog 2-3 minuten op hoog vuur mee.
  7. Serveer de courghetti met avocadopesto en kipgehaktballetjes met wat Parmezaanschilfers.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Manon

    Lijkt me heel lekker! Ik snap alleen niet helemaal hoe je met geraspte mozzarella pesto kunt maken? ;) Moet dit niet ook parmezaan zijn?

    Beantwoorden
      • Jeroen

        Geen succes. In een vliegtuig zou ik dit terugsturen…
        Kunnen wel wat meer kruiden/smaken door. Geraspte mozzarella bakken wordt kauwgum.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.