Ik geloof dat ik weer een nieuw favorietje bedacht heb. Althans, eentje die ik waarschijnlijk voor een bepaalde periode regelmatig ga maken. Vaak heb ik dat met gerechten die ik heel lekker vind én die makkelijk of snel te maken zijn. Maar soms is het ook gewoon een flow van bepaalde ingrediënten waar ik in zit. Kikkererwten gebruik ik momenteel namelijk best regelmatig en ook munt vind ik een lekkere toevoeging aan een salade. En dat wat aan munt overblijft stop ik in een glas heet water voor een kop thee.

De basis van deze salade is couscous en als je dat wel eens gemaakt hebt, dan weet je dat dat echt zo klaar is. Heel fijn. Aangevuld met courgette, avocado en cottage cheese is dit een hele goede salade voor de lunch. Smaakmakers zijn Ras el Hanout, chili olijfolie en de courgette bak je in een beetje knoflookpeper (hebben we hier thuis ook opnieuw ontdekt trouwens).

Je kunt eigenlijk wel stellen dat er een Arabisch tintje aan deze maaltijd zit, zo lekker smaakvol! En wat betreft de cottage cheese, vervang deze ook eens door een blok feta of witte kaas. Lijkt mij ook heel lekker namelijk.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Couscoussalade met avocado en geroosterde kikkererwten

Couscous salade met avocado en geroosterde kikkererwten
Recept printen
Stemmen: 9
Score: 3.22
Jij:
Stem op dit recept!
4personen personen
Ingrediënten:
  • 1 blik kikkererwten
  • 200 gram couscous
  • 1 courgette
  • een paar takjes verse munt
  • 1 avocado
  • 200 gram cottage cheese
  • olijfolie
  • zeezout
  • 1 theelepel knoflookpeper
  • 2 theelepels komijn
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • Chili peper olijfolie
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 230 graden en bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier. Spoel de kikkererwten schoon en dep ze droog met een schone doek. Verspreid ze vervolgens over de bakplaat en schuif voor 30 minuten in de oven.
  2. Bereid de couscous zoals op de verpakking staat vermeld.
  3. Snijd je de courgette in kleine stukjes en bak je deze met een beetje knoflookpeper gaar.
  4. Snijd de munt fijn en roer deze samen met een paar eetlepels olijfolie, de Ras el Hanout en komijn door de couscous.
  5. Verdeel de couscous met munt op een schaal en verdeel daarover weer de gebakken courgette. Snijd de avocado in kleine stukjes en verdeel samen met de cottage cheese over de salade.
  6. Sprenkel nog een beetje zeezout en wat van de pittige olijfolie over de salade.
  7. Als laatste strooi je de geroosterde kikkererwten erover.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Merel

    Het ziet er inderdaad heerlijk uit! Perfect ook om lekker als lunch mee te nemen naar kantoor :) Thanks for sharing! Liefs, Merel

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.