Crabcakes (surimikoekjes)
Crabcakes (surimikoekjes)
Crabcakes (surimikoekjes)
Crabcakes (surimikoekjes)
Porties
6stuks
Porties
6stuks
Ingrediënten
  • 1teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1/2 rode peper
  • 1 lente-uitje
  • 6sticks surimi
  • 1blikje krabbenvlees
  • 1tl grove mosterd
  • 1tl Worcestersauce
  • 1 ei
  • 4el paneermeel
Instructies
  1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de kom van de foodprocessor en maal het geheel fijn. Qua textuur moet je een beetje denken aan tonijn uit blik, niet te droog maar zeker ook niet te nat.
  2. Verhit een beetje olie in een koekenpan. Schep een flinke eetlepel van het burgermengsel op een lepel en kneed dit met je handen een klein beetje zodat alle ingrediënten aan elkaar blijven plakken.
  3. Schep het mengsel in de hete olie en duw het met behulp van de lepel in de vorm van burgers.
  4. Bak de surimikoekjes aan weerszijden bruin en zorg ervoor dat de binnenkant gaar is.