Appeltaartnacho's
Fastfood Friday: Appeltaartnacho’s met vanilleslagroom
Appeltaartnacho's
Fastfood Friday: Appeltaartnacho’s met vanilleslagroom
Porties
2-3personen
Porties
2-3personen
Ingredi├źnten
Voor de kaneelchips:
  • 2grote tortillawraps
  • 30gr boter– gesmolten
  • 150gr kristalsuiker
  • 1,5el kaneelpoeder
Voor de appel:
  • 2 appels– in kleine blokjes
  • 1el kristalsuiker
  • 1tl kaneelpoeder
En verder:
  • 125ml slagroom
  • 1el kristalsuiker
  • 1 vanillepeul
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200┬░C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Schep voor de kaneelchips het kaneelpoeder door de kristalsuiker.
  3. Smeer de tortillawraps aan beide kanten in met gesmolten boter en bestrooi beide kanten vervolgens met de kaneelsuiker.
  4. Snijd de tortillawraps in driehoekjes en verspreid deze over de bakplaat.
  5. Bak de kaneelchips in het midden van de oven in 10-12 minuten krokant.
  6. Verhit ondertussen een beetje boter in een koekenpan en schep hier de appelblokjes in. Doe de suiker en het kaneelpoeder erbij en schep goed om. Bak de appelblokjes tot de kaneelchips uit de oven komen op middelhoog vuur zacht en bruin.
  7. Terwijl de appelblokjes bakken maak je de vanilleslagroom. Doe hiervoor de slagroom samen met het vanillemerg in een kom en klop dit lobbig.
  8. Voeg al kloppend de kristalsuiker aan de slagroom toe.
  9. Leg de krokante kaneelchips op een bord en schep hier de warme appelblokjes bovenop. Schep hier een flinke lepel van de vanilleslagroom op en maak de appeltaartnacho’s eventueel af met verkruimelde koek en karamelsaus.