Big Mac ovenschotel
Fastfood Friday: Big Mac ovenschotel
Big Mac ovenschotel
Fastfood Friday: Big Mac ovenschotel
Porties
2-3 personen
Porties
2-3 personen
Ingrediënten
  • 500gr aardappels– in stukken gesneden
  • 300gr rundergehakt
  • 4el Heinz sandwichspread tuinkruiden
  • 2el mayonaise
  • 1el ketchup
  • 1tl blanke azijn
  • 50gr Cheddar– geraspt
  • 1 ui– gesnipperd
  • 6 augurken– in plakjes
  • 2handen ijsbergsla
Instructies
  1. Doe de stukken aardappels in een pan en schenk hier water bij tot de aardappels onder staan. Kook de aardappels 15 minuten voor tot ze zachter worden.
  2. Bak het gehakt rul in een droge koekenpan en verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
  3. Roer de sandwichspread, mayonaise, ketchup en azijn door elkaar.
  4. Giet de aardappels af. Schep het gehakt en de Big Mac saus door de aardappels en stort het geheel in de ovenschaal.
  5. Verdeel de geraspte cheddar over de ingrediënten in de ovenschaal en schuif de schaal 10 minuten in het midden van de oven tot de kaas helemaal is gesmolten is.
  6. Schep de gesnipperde ui, plakjes augurk en ijsbergsla om en verdeel de salade zodra de Big Mac ovenschotel uit de oven komt over de ovenschaal. Hierdoor wordt de sla wat warmer en zachter, precies als bij een echte Big Mac.