Wooohooo, hoera voor Fastfood Friday! Laatst maakte ik al hele fijne English muffins en ik kon het uiteraard niet laten om hier iets lekkers mee te maken. Het is deze breakfast burger geworden, een ontzettend guilty en goed vullende burger die wat mij betreft prima bij het ontbijten gegeten kan en mág worden. Misschien wel handig als dat eten in etappes gebeurt want tja, het zal mij benieuwen wie erin slaagt een hap van de volledige burger te nemen. Mij lukt dat in ieder geval niet… spoiler alert.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Breakfast Burger

Breakfast Burger
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
1burger burger
Ingrediënten:
 • 1 English Muffin
 • 1 tl ketchup
 • 1 handvol rucola
 • 2 plakjes bacon
 • 3 plakjes avocado
 • 100 gr rundergehakt
 • 1 plakje Cheddar
 • peper en zout
Bereidingswijze:
 1. Doe peper en zout bij het gehakt in een kommetje en kneed dit goed door. Kneed vervolgens een burger van het gehakt en bak deze in een koekenpan bruin en gaar. Leg zodra je de burger hebt omgedraaid de cheddar op de burger zodat deze kan smelten.
 2. Bak ondertussen de plakjes spek in een droge koekenpan knapperig. Bak ook het ei.
 3. Snijd de English muffin doormidden en grill de binnenkanten even kort tot deze krokant worden.
 4. Smeer de ketchup op de onderste helft van de English muffin. Leg hier de rucola, bacon en avocado bovenop gevolgd door de cheeseburger en het gebakken ei.
 5. Serveer de breakfast burger direct.

*Zie hier het recept voor de English Muffins

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.