Broodje bal met pindasaus
Fastfood Friday: Broodje bal met pindasaus
Broodje bal met pindasaus
Fastfood Friday: Broodje bal met pindasaus
Porties
6stuks
Porties
6stuks
Ingrediënten
Voor de gehaktballen:
  • 500gr rundergehakt
  • 1 ui– gesnipperd
  • 1 ei
  • 50gr paneermeel
  • 1el mosterd
  • peper en zout
Voor de pindasaus:
  • 150gr pindakaas– zonder toevoegingen
  • 2el sojasaus
  • 1teentje knoflook– geraspt
  • 1/2tl gemberpoeder
  • 1tl sesamolie
  • 75ml kokend water– of meer/minder
En verder:
  • 6 witte bolletjes
  • gefrituurde uitjes
Instructies
  1. Begin met het maken van de gehaktballen. Doe hiervoor alle ingrediënten in een kom en kneed dit goed door. Vorm 6 gehaktballen van de mix.
  2. Verhit een klontje boter in een koeken-/braadpan en bak hierin de gehaktballen eerst rondom bruin. Doe vervolgens de deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de gehaktballen 25-30 minuten sudderen tot ze gaar zijn.
  3. Maak ondertussen de pindasaus door alle ingrediënten bij elkaar in een kom te doen en hier het kokende water bij te schenken. Gebruik zoveel water als je wilt: des te meer water des te dunner de pindasaus wordt.
  4. Snijd de witte bolletjes open en snijd de gehaktballen in plakken. Verdeel de gehaktballen over de broodjes.
  5. Schep een flinke lepel van de pindasaus over het vlees en maak af met gefrituurde uitjes.