Carrotcake met frambozen
Fastfood Friday: Carrotcake met frambozen
Carrotcake met frambozen
Fastfood Friday: Carrotcake met frambozen
Porties
1taart (24 cm)
Porties
1taart (24 cm)
Ingrediënten
Voor de carrotcake:
  • 2 eieren
  • 150ml zonnebloemolie
  • 200gr lichtbruine basterdsuiker
  • 200gr zelfrijzend bakmeel
  • 1tl kaneelpoeder
  • 1tl koek- en speculaaskruiden
  • 1/4tl nootmuskaat
  • snuf zout
  • 100gr wortel– geraspt
  • 75gr walnoten– in grove stukken
Voor het roomkaasglazuur:
  • 75gr boter– zacht
  • 200gr roomkaas– op kamertemperatuur
  • 75gr poedersuiker
  • 1tl vanille extract
En verder:
  • 150gr verse frambozen
Instructies
  1. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen goed in. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de eieren samen met de olie en basterdsuiker in een kom en klop dit kort op. Voeg dan alle andere ingrediënten voor de carrotcake toe en spatel dit tot een beslag.
  3. Stort het cakebeslag in de springvorm; strijk de bovenkant glad en bak de carrotcake 50-60 minuten in het midden van de oven.
  4. Laat de cake helemaal afkoelen en snijd hem vervolgens in twee plakken.
  5. Klop voor het roomkaasglazuur alle ingrediënten tot een glad glazuur.
  6. Verdeel 3/4 van het glazuur over de onderste helft van de taart en leg de frambozen langs de rand van de onderste plak cake.
  7. Leg voorzichtig de bovenste plak van de cake op de frambozen en maak de hele taart af met de rest van het roomkaasglazuur.
  8. Decoreer de taart naar wens.