Alle recepten in Fastfood Friday zijn natuurlijk guilty, maar voor de editie van vandaag had ik zin in een échte moddervette Fastfood Friday. Zo eentje waar het vet letterlijk vanaf druipt, een bommetje waar je je vingers bij af likt. En ik geloof dat het is gelukt. Sterker nog, op de eerste foto zie je zelfs een vetdruppel aan de bacon hangen, zie je het? Op rechts! In ieder geval: ik maakte een dubbele baconburger. Dat is een hamburgerbroodje met twee burgers en twee keer bacon. En cheddar want dat hoort erbij. En een eigengemaakte burgersausje. Oh, en nog wat sla en tomaat want dat vind ik altijd lekker op burgers. Nou, succes ermee en geniet ervan hè! Vergeet ons niet te taggen in je post als je dit recept gaat maken, vinden we leuk om te zien.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Dubbele bacon burger

Dubbele bacon burger

Fastfood Friday: Dubbele baconburger
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
4stuks stuks
Ingrediënten:
  • 4 burgerbroodjes
  • 900 gr rundergehakt
  • 50 gr paneermeel
  • 1 ei
  • 4 plakjes Cheddar
  • 8 blaadjes Romaine sla
  • 2 tomaten - in plakjes
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • peper en zout
  • 2 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 tl mosterd
Bereidingswijze:
  1. Doe het gehakt in een kom en voeg hier paneermeel, ei, peper en zout aan toe. Kneed het geheel even goed door en verdeel het in 8 delen.
  2. Maak van ieder deel gehakt een gehaktbal en vorm hier vervolgens burgers van.
  3. Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak hierin het ontbijtspek krokant. Laat het spek uitlekken op een vel keukenrol.
  4. Bak in dezelfde pan waarin je zojuist het spek hebt gebakken de hamburgers gaar. Smelt over vier van de burgers een plakje Cheddar.
  5. Roer voor de burgersaus de mayonaise, ketchup en mosterd door elkaar.
  6. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en verdeel over de onderste helften een flinke theelepel burgersaus. Leg hier de blaadjes Romaine sla op, gevolgd door twee plakjes tomaat.
  7. Leg op de plakjes tomaat de burgers met gesmolten cheddar. Verdeel hier twee plakjes bacon overheen en top dit af met de burgers zonder Cheddar.
  8. Leg op de bovenste burgers nog een plakje ontbijtspek, het restant tomaat en vervolgens de kapjes van de burgerbroodjes. Mocht je nog wat hamburgersaus overhebben, smeer dan de onderkant van de broodkapjes in met extra saus. Smakelijk!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.