Ik beloofde het al even in de Fastfood Friday van vorige week: met mijn zelfgemaakte friet uit de Airfryer ging ik nóg een hele lekkere Fastfood Friday maken. Vandaag is het namelijk tijd voor Griekse kapsalon! Kapsalon kennen we inmiddels allemaal wel denk ik. Friet, kaas, vlees (veelal kebab) en voor de vorm wat salade bovenop. Heerlijk vind ik het, ik nam niet voor niets een recept hiervoor op in mijn Guilty Pleasures Kookboek. Hoewel het waarschijnlijk vloeken in de kerk is, kun je met kapsalon ook prima variëren. Zo maakte ik al eens een gezonde variant in de vorm van kipsalon en deelde ik vorig jaar een recept voor Mexicaanse kapsalon – ook onwijs lekker. Vandaag Grieks dus. Zelfgemaakte friet uit de Airfryer, kippendijen gekruid met gyroskruiden en vervolgens daar bovenop een eenvoudige maar smaakvolle Griekse salade. Ik word er blij van, hopelijk jullie ook.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Griekse kapsalon

Griekse kapsalon

Griekse kapsalon

Fastfood Friday: Griekse Kapsalon
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2-3personen personen
Ingrediënten:
  • 1 recept friet uit de Airfryer
  • 200 gr kippendijen - in reepjes
  • 1 el Gyroskruiden
  • 1 el olijfolie
  • 1 hand gemengde sla
  • 10 cherrytomaatjes - gehalveerd
  • 1/4 komkommer - in plakjes geschaafd
  • 1 rode ui - in dunne plakjes
  • 1/2 handje olijven - in plakjes
  • 75 gr Feta
  • 1 el verse basilicum - fijngesneden
  • 1 el verse munt - fijngesneden
  • olijfolie
Bereidingswijze:
  1. Maak de friet klaar volgens recept of volg de aanwijzingen op de verpakking als je gaat voor kant-en-klare friet.
  2. Roer de gyroskruiden en de olijfolie door elkaar en schep dit bij de kippendijen in een kom. Schep goed om zodat ieder reepje kip is voorzien van wat kruiden.
  3. Bak de kippendijen in 15-20 minuten in een koekenpan gaar.
  4. Voeg alle andere ingrediënten samen in een kom en schep de salade met een beetje olijfolie om.
  5. Leg de krokante friet op een bord en schep hier de kipgyros bovenop. Schep vervolgens de Griekse salade op het vlees en serveer de Griekse kapsalon direct.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.