Kruidnotenfudgetaart
Kruidnotenfudgetaart
Kruidnotenfudgetaart
Kruidnotenfudgetaart
Porties
1taart (23 cm)
Porties
1taart (23 cm)
Ingrediƫnten
  • 275gr kruidnoten– naturel
  • 125gr ongezouten roomboter (of margarine)
  • 250gr melkchocolade
  • 30gr ongezouten roomboter
  • 1blik gecondenseerde melk– 400 ml
  • snuf zout
  • 200gr chocoladekruidnoten
Instructies
  1. Bekleed de bodem van een springvorm van 23cm met een vel bakpapier.
  2. Maal de gewone kruidnoten fijn in een foodprocessor of hakmolen.
  3. Smelt ondertussen 125 gr boter in een steelpannetje en roer hier de kruidnotenkruimels door. Schep de bodemmix in de springvorm, verdeel deze goed en druk aan met de achterkant van een lepel.
  4. Doe de chocolade samen met 30 gr roomboter in een schone pan en smelt al roerend op middelhoog vuur.
  5. Schenk de gecondenseerde melk in de pan zodra de boter en chocolade zijn gesmolten en roer het geheel door tot alle ingrediƫnten met elkaar zijn vermengd.
  6. Schenk de chocoladefudge in de springvorm en verdeel de chocoladekruidnoten over de taart.
  7. Zet de kruidnotenfudgetaart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.