Ik kan wel beginnen met zeggen dat deze Mac & Cheese hotdogs helemaal de shit zijn maar eigenlijk vind ik alles waar ook maar iets van Mac & Cheese aan te pas komt fantastisch. Ik hou gewoon van pasta met kaas. Of kaas met pasta eigenlijk, hoe meer kaas hoe beter. Op OMF staan dan ook al heel wat Mac & Cheese recepten maar ik moet bekennen dat de pasta bij dit recept een beetje ondergeschikt is. Maar da’s ook de bedoeling, vandaag draait het namelijk allemaal om hotdogs. Broodjes met worst. Tikkeltje saai wellicht maar dus niet op de manier waarop ik ze klaarmaak vandaag. Kies voor goede kwaliteit worstjes en je gaat genieten met een grote G van dit recept. Een beetje bacon erbij voor het ziltige, nog wat extra kaas voor nóg meer smeuïgheid.. YES, pareltje weer hoor – deze Fastfood Friday.

Met mijn recept maak je veel meer Mac & Cheese dan je gaat kunnen gebruiken voor de hotdogs maar dat is logisch. Het is nou eenmaal heel lastig om een juiste hoeveelheid kaassaus te maken voor vier eetlepels pasta. Maar leftovers zijn niet erg! Zet de pasta in de koelkast om hem helemaal af te laten koelen en maak er bijvoorbeeld deze waanzinnig lekkere Mac & Cheese bitterballen van. Die kun je na het paneren hartstikke goed invriezen zodat je altijd een lekkere snack in huis hebt.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Mac & Cheese hotdogs

Mac & Cheese hotdogs

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Mac & Cheese hotdogs met bacon

Mac & Cheese hotdogs met bacon
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
4stuks stuks
Ingrediënten:
  • 4 witte puntjes
  • 4 hotdogs - van goede kwaliteit
  • 200 gr macaroni
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 250 ml volle melk
  • 1 tl mosterd
  • snuf nootmuskaat
  • 50 gr Parmezaanse kaas - geraspt
  • 75 gr Cheddar - + extra, geraspt
  • verse peterselie - fijngesneden
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig en laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenrol.
  2. Kook ondertussen de macaroni in een andere pan volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  3. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg hier de bloem aan toe. Bak de bloem al roerend zo'n 2-3 minuten mee maar zorg ervoor dat hij niet te bruin kleurt.
  4. Schenk al roerend de melk in de pan en breng de saus aan de kook. Laat de saus op laag vuur een paar minuten koken tot hij dikker begint te worden.
  5. Voeg dan de mosterd, nootmuskaat en beide soorten kaas toe en verwarm het geheel tot de kaas is gesmolten en de kaassaus dik is geworden. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Schep de macaroni bij de kaassaus in de pan en roer het geheel goed door.
  7. Verwarm de hotdogs in een steelpannetje met water en breek de krokante bacon in stukjes.
  8. Snijd de witte broodjes aan de bovenkant in en leg hier de warme hotdogs in. Schep hier een flinke lepel van de Mac & Cheese bovenop en garneer de hotdogs met extra Cheddar, krokante bacon en verse peterselie.
  9. Serveer de hotdogs direct.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.