Pop, pop, pop, pop, popperdepop, popcorn chicken… Je kent deze strontvervelende (en zeer dieronvriendelijke als je het mij vraagt) radioreclame van KFC vast wel. Nieuw in hun assortiment is namelijk Popcorn Chicken, kleine stukjes kip in een krokant jasje. Lekker hoor, maar nog veel leuker en lekkerder om zelf te maken als je het mij vraagt. En daarom leek het mij voor deze Fastfood Friday een goed idee om aan de slag te gaan met een recept. Niet alleen is een zelfgemaakte variant namelijk veel lekkerder, je zet ook een hoop meer op tafel voor minder geld en daar wordt deze Hollander ook best wel een beetje blij van. Kies voor goede, biologische kipfilet, dan kom je er ook nog eens prima mee weg als je het mij vraagt.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Popcorn chicken

Popcorn chicken

Fastfood Friday: Popcorn Chicken
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
2-3 personen personen
Ingrediënten:
  • 400 gr kipfilet - in kleine blokjes
  • 250 ml karnemelk
  • 1 el pittige chilisaus - bijv. Sriracha
  • 100 gr patentbloem
  • 75 gr maïzena
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl cajunkruiden
  • 1 tl uipoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
Bereidingswijze:
  1. Doe de karnemelk in een kom en roer hier de pittige chilisaus door. Schep vervolgens de kipblokjes door de karnemelk. Dek de kom af en laat de kip minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
  2. Verwarm de frituurpan of een pan met olie naar 180/190°C.
  3. Roer de bloem, maïzena, bakpoeder en alle specerijen door elkaar.
  4. Wentel te kip direct van de karnemelkmarinade door bloem en laat de gepaneerde kipblokjes in de hete olie vallen.
  5. Frituur de stukjes kip in 4-5 minuten goudbruin en gaar. Serveer direct.

4 reacties

  1. Robin

    Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker maken voor mijn verjaardagsfeest. Maar kun je dit ook vantevoren voorbereiden? En tot hoever kan dit dan?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Wat je zou kunnen doen is de kip in stukjes alvast paneren en vervolgens invriezen tot het moment dat je de kip gaat frituren. Dat kun je echt al wel ruim van tevoren doen. Het beste resultaat krijg je echter wel als je na het paneren direct frituurt. Dan is de kip toch het meest krokant en blijft het krokante korstje het meest intact.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.