Popcorn shrimp sandwiches met sriracha-coleslaw
Fastfood Friday: Popcorn shrimp sandwiches met sriracha-coleslaw
Popcorn shrimp sandwiches met sriracha-coleslaw
Fastfood Friday: Popcorn shrimp sandwiches met sriracha-coleslaw
Porties
12broodjes
Porties
12broodjes
Ingrediënten
Voor de broodjes:
  • 12 witte puntjes
  • 500gr grote garnalen– gepeld en schoongemaakt
  • 150gr bloem
  • 1tl uipoeder
  • 1/2tl knoflookpoeder
  • peper en zout
  • 50ml melk
  • 1 ei
  • verse peterselie
Voor de coleslaw:
  • 150gr witte kool– fijngesneden
  • 100gr wortel– julienne
  • 150gr rode kool– fijngesneden
  • 3el mayonaise
  • 1tl mosterd
  • 1el appelciderazijn
  • 1tl honing
  • 1/2tl sriracha
Instructies
  1. Verwarm een laagje zonnebloemolie in een diepe pan of verwarm de frituurpan naar 180°C.
  2. Dep de garnalen droog met een vel keukenrol.
  3. Schep de uipoeder, knoflookpoeder, peper en zout door de bloem en klop het ei met de melk op.
  4. Wentel de garnalen door het ei-melkmengsel en vervolgens door het bloemmengsel. Frituur de garnalen ongeveer 4-5 minuten in de hete olie tot ze krokant en goudbruin gekleurd zijn. Laat de garnalen uitlekken op een vel keukenrol.
  5. Maak de coleslaw door de witte kool, wortel en rode kool bij elkaar in een kom te doen.
  6. Roer de overige ingrediënten tot een gladde dressing en schep deze door de coleslaw.
  7. Snijd de witte puntjes aan de bovenkant in en verdeel een eetlepel coleslaw over ieder broodje.
  8. Leg vervolgens de popcorn shrimp in de broodjes en maak de broodjes af met verse peterselie. Serveer direct.