Volgens mij is er altijd een eeuwige strijd gaande tussen Carrotcake en Red Velvet cake. Vindt niet iedereen beide soorten cake lekker? Ik wel in ieder geval! Goed, ik zal altijd voor Carrotcake kiezen want zo bijzonder vind ik Red Velvet niet, maar wel ziet het er altijd feestelijk uit. Voor deze Fastfood Friday ging ik aan de slag met deze populaire rode cake, maar ik maakte het op een iets andere manier klaar. Zo voegde ik witte chocolatechips aan het cakebeslag toe en dat bleek echt een hit te zijn. De creamcheesefrosting on top maakt deze cakerepen natuurlijk helemaal af. Net als bij Carrotcake is Red Velvet voor mij ook niet compleet zonder dat heerlijke roomkaasglazuur. Ik koos ervoor om de cake in een vierkante bakvorm klaar te maken zodat ik hem in repen kon snijden, maar voel je vrij om het geheel in een springvorm te bakken en er mooie punten van te snijden. De smaak zal er niet anders om zijn!

Om de cake mooi rood van kleur te krijgen is een goede/sterke kleurstof nodig. Ik heb degene die in de supermarkt verkrijgbaar zijn (tubes van Dr. Oetker) regelmatig geprobeerd maar ik vind het een drama om hier cakebeslag mooi rood mee te krijgen. Zelf kies ik daarom altijd voor kleurgels. Deze zijn vaak een stuk intenser van kleur en je hebt er minder van nodig. Kleurgels koop je bij taarten- of bakwinkels of online. Ze zijn er van verschillende merken; ik heb tot nu toe nog geen slechte kunnen vinden.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Red Velvet & Witte chocolatechip repen met creamcheese

Red Velvet & Witte chocolatechip repen met creamcheese

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Red Velvet & Witte chocolatechip repen met creamcheese

Red velvet & witte chocolatechip repen met creamcheese
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
16repen repen
Ingrediënten:
  • Voor de Red Velvet cake:
  • 1 ei
  • 150 gr kristalsuiker
  • 1/2 el witte wijnazijn
  • 1/2 tl vanille-aroma
  • 100 ml karnemelk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 50 ml koffie - afgekoeld
  • 150 gr bloem
  • 10 gr ongezoet cacaopoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl rode kleurgel - check de video voor meer info
  • 150 gr witte chocolatechips
  • Voor het roomkaasglazuur:
  • 300 gr naturel roomkaas - op kamertemperatuur
  • 100 gr ongezouten roomboter - op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille-aroma
  • 125 gr poedersuiker
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een vierkante bakvorm van 20x20cm in.
  2. Breek het ei in een kom en voeg hier de kristalsuiker aan toe. Klop het geheel even goed op en voeg vervolgens alle vloeibare ingrediënten toe: witte wijnazijn, vanille-aroma, karnemelk, zonnebloemolie en de koffie. Meng het geheel goed.
  3. Doe de bloem, cacaopoeder, baking soda en het zout in de kom en spatel het tot een egaal cakebeslag. Voeg dan de rode kleurgel toe en spatel het tot een mooi rood cakebeslag.
  4. Stort als laatste de witte chocolatechips in de kom en schep deze door het cakebeslag.
  5. Schep het cakebeslag in de bakvorm en verdeel het zo egaal mogelijk.
  6. Bak de Red Velvet cake in het midden van de oven in 30-35 minuten helemaal gaar een laat volledig afkoelen.
  7. Maak ondertussen het roomkaasglazuur door alle ingrediënten met elkaar op te kloppen tot een klontvrij glazuur.
  8. Schenk of schep het glazuur over de afgekoelde Red Velvet cake. Laat het glazuur eventueel wat opstijven en snijd de cake in stukken.
  9. Serveer de cake direct of bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.